Srpska zastava na dresu “Movistara”

0

„Potpisivanje ugovora za Movistar otvorilo mi je vrata svetskog biciklizma. Ponude sada pristižu sa svih strana. Prošle sezone u „proturu“ sam bila lider u timu. Očekujem da i ove godine dobijem tu ulogu. Imam osećaj da će mi dozvoliti da budem to što jesam, a to je liderstvo u timu Movistar“, kaže za „Srbija video“ Jelena Erić srpska biciklistkinja koja je već nekoliko sezona vozi u najjače trke na svetu.

U detinjstvu su joj predviđali uspešnu svetsku karijeru. Bila je najveća nada našeg biciklizma, i to joj je pomoglo da je skauti još kao juniorku sa samo 17 godina primate na trkama, tada u dresu kraljevačkog Metalca. Danas je velika zvezda čuvenog španskog tima Movistar i biciklistkinja od koje se tek očekuju vrhunski svetski rezultati. Jelena Erić (23) krupnim koracima ide ka samom vrhu.

– Ne znam kako da opišem šta osećam. Kao kada neko pucne prstima i dobije šta poželi. Nešto slično se meni sada dešava. Svi su oko tebe, brinu, treniraju s tobom. Nagovestila sam im šta mogu da očekuju od mene. A to su pobede – samouvereno nam je otkrila najpoznatija biciklistikinja sa Balkana.

Država ne prepoznaje ogroman uspeh Jelene Erić

Jelena Erić je od 2011. osvojila 11 titula šampionke Srbije u drumskom biciklizmu i na hronometru. Pažnju na sebe skrenula je i na jednoj od najprestižnijih trka u ženskom biciklizmu, čuvenom BeNe Turu u Belgiji i Holandiji. Od 2015. iskustvo je skupljala u inostranim timovima, BTC Siti Ljubljana, Sajlens Pro iz Sjedinjenih Američkih Država, Ale Ćipolini iz Italije, i sada Movistar iz Španije.

– Trka oko Flandrije mi je ovogodišnji cilj. Vozi se 175 kilometara sa puno kaldrme i kratkih brda. Zatim, očekuje me Evropsko prvensto u Italiji. Želim da pobedim na njima. Kada znate da ste u istom timu sa velikim Valverdeom, onda dobijate vetar u leđa – objasnila je Erić.

Međutim, prema njenim rečima, Srbija nema sluha za njene uspehe i to koliki je značaj što nosi srpsku zastavu na dresu poznatih timova.

– Stalno imam problem za dobijanjem vize. I ove godine sam izgubila mesec dana za birokratiju. Umesto da već budem sa timom na pripremama, vreme provodim po kancelarijama i šalterima ambasade Španije. Umesto da ministarstvo sporta urgira da što pre dobijem vizu, izgleda kao da Srbiju uopšte ne zanimam. Već sam dobila ponudu da uzmem špansko državljanstvo, i razmišljam o tome, jer ne mogu svake godine da proživljam nerviranja oko dobijanja vize – rekla nam je Jelena Erić.

Šampionski duh – Za Jelenu ne postoje granice

Jelena kaže da zbog toga najverovatnije neće moći da ispuni normu za Olimpijske igre u Tokiju. Ostaje joj nada da će možda nastupiti na Svetskom prvenstvu u Švajcarskoj, jer kako je rekla “san je imati majicu duginih boja”.

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.