Objekat na Pančićevom vrhu još nije srušen (video)

0

Obećanje Nebojše Stefanovića, ministra unutrašnjih poslova Srbije, da će na Kopaoniku biti uklonjen veliki nelegalni objekat podignut na Pančićevom vrhu i da će to biti završeno do kalendarskog isteka 2019. nije ispunjeno. I ministarska građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da nelegalni objekat, izgrađen na Pančićevom vrhu na Kopaoniku ne može da ostane na tom mestu i da je samo pitanje vremena kada će biti srušen. U javnosti se spekuliše da se sa rušenjem odugovlači.

Investitorka objekta na Pančićevom vrhu Snežana Mitković, navodno je pre par meseci sama otpočela uklanjanje objekta. Uklonjen je crep, odnosno razmontirana je krovna konstrukcija, sklonjena je stolarija na delu objekta i iznet nameštaj. Ipak, veći deo objekta i dalje je tu iako nadležni već više od dve godine obećavaju građanima da će nelegalni objekat biti srušen. Ministarka Zorana Mihajlović je izjavila da postoji mogućnost da nelegalni objekat sruši sama investitorka kako ne bi morala da plati sumu od 200 hiljada evra u slučaju da ga, umesto nje, sruši država.

Nelegalni objekat na Pančićevom vrhu

Međutim, i pored rizika da državi plati visoku sumu, investitorka Snežana Mitković ga još nije srušila, a država i dalje ne reaguje. Stručna javnost smatra da ne postoji nijedan relevantan razlog da nadležni ne održe svoje obećanje da će objekat biti srušen. Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je da će taj objekat biti srušen do kraja 2019. godine.

– Nesporno je da je objekat nelegalan i biće srušen do poslednje cigle. Neće ostati trunčica od njega. Pokazaće se vladavina prava – rekao je Stefanović u avgustu.

Ugostiteljski objekat od 1.000 kvadrata umesto montažnog ski-bifea uz saglasnost opštine Brus izgradila je u zaštićenoj zoni Nacionalnog parka Snežana Mitković iz Smedereva, a nakon što je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture utvrdilo da je nelegalan, mesecima traje prebacivanje lopte između policije i tužilaštva u Kraljevu oko realizacije odluke o rušenju.

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.