Humani gest poštara iz Kraljeva

0

Dragan Đurđević, poznatiji kao Đura, poštanski službenik iz Kraljeva, koji je u životu puno vremena proveo po bolnicima i rehabilitacionim centrima, poslednjih nekoliko godina obučen kako Deda Mraz deli čestitke prijateljima ali i poklone za najmlađe. Iako ima skromna primanjima, Đura sam kupuje deci slatkiše, a od starih čestitki koje su bile za bacanje, pravi nove i ukrašava ih.

Poštar Đura, koji je ceo radni vek proveo u pošti, i uskoro će i u zasluženu penziju, toliko je bolesti imao u svom životu, da se danas pita kako je uopšte živ. I zato je pre nekoliko godina odlučio da pred Novu Godinu obiđe decu koja su hospitalizovana na dečjem odeljenju bolnice. Ali, poštar Đura ili Deda Mraz, postao je omiljen lik, pa su počeli i drugi sugrađani da ga pozivaju da deci podeli paketiće.

– U životu sam imao 23 preloma i 3 udesa. Pola radnog veka sam proveo na bolovanjima i u bolnicama. Lečio sam se po nekoliko meseci, a ležao sam i u Beogradu na Banjici. To je jedna zahvalnost – započinje svoju priču ovaj poštarski službenik.

Poštar Đura kao Deda Mraz

Slučajni dolazak Deda Mrazevog odela u Đurin posed, bio je prekretnica u njegovom životu. Kaže da se najviše raduje kraju godine, jer tada ima priliku da obuče svoje odelo, i sa svima koje sretne podeli akumulisanu pozitivnu energiju.

– Nema tih para koje bi mogle da kupe dečji osmeh kada na vratima ugledaju Deda Mraza. To je takva vriska i radost koja ne može da se opiše, i to mi je najveća satisfakcija i zadovoljstvo. U vreme novogodišnjih praznika krenem obučen kao Deda Mraz i slikam se besplatno sa ljudima na ulici. Oni koji žele da ipak plate tu fotografiju, onda taj novac ide u fond za kupovinu slatkiša za mališane u bolnici – ispričao nam je Dragan Đurđević iz Kraljeva.

Razglednice i čestitke koje su bile spremne da se bace, naš junak Đura pronašao je i ponovo im dao život. Umesto da budu uništene, poštar Đura je u njima nacrtao nove likove i tako im dao jedan potpuno novi izgled.

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.