Ugurao kamen u čeljusti vepra i tako se spasio da ga životinja ne rastrgne

0

Radovan Božić iz okoline Studenice oporavlja se od teških povreda, u bolnici u Kraljevu, koje je zadobio u okršaju sa divljim veprom. Naime, Radovan je otišao u obližnju šumu po drva kada ga je napalo krdo od desetak svinja. Vepar, težine po njegovoj proceni od 180 kilograma, nasrnuo je na njega i ujeo ga za nogu nanevši mu teške telesne povrede.

Radovan je od siline napada pao u reku Brevinu, gde je dohvatio kamen iz vode i nekako uspeo da ga ugura divljem vepru u čeljusti, što ga je spasilo od još težih povreda i sigurne smrti. Dok je on vodio borbu sa pomahnitalnom zveri, ostale svinje, njih desetak, kružile su oko njih.

Dragiša Kostić načelnik odeljenja ortopedije i traumatologije Opšte bolnice „Studenica” Kraljevo izjavio je da je Radovan ostao još toliko priseban da mobilnim telefonom pozove svoga sina, koji je posle izvesnog vremena pristigao i uspeo da ga prebaci u bolnicu.

– Radovan je zbrinut i van životne opasnosti je iako su povrede teške. Prekinut je glavni ligament ispod kolena a i dosta je ugruvan od pada u reku – kazao je Kostić.

Share.

Comments are closed.