Svečano otvorili obećani most u Sirči

0

Meštani Sirče kod Kraljeva izveli su svojevrsni performans pored mosta u ovom selu koji je u junskim poplavama odnela bujica. Oni su svečano presekli improvizovanu vrpcu i otvorili novi most koji je Aleksandar Vučić obećao da će dobiti do 15. oktobra.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je 11. juna obišao Sirču, koja je pretrpela najveću štetu od bujičnih poplava na području Kraljeva. On je tada obišao lokaciju na kojoj je vojska postavila pontonski, jer je Sirčanska reka odnela stari most, a direktoru „Puteva Srbije“ naložio je da do 15. oktobra bude napravljen novi most. Vojska je za nešto više od dva dana postavila pontonski most kako bi stanovništvo Sirče moglo da prelazi reku. Taj most i dalje stoji, a novi nije ni započet da se gradi.

Svečano otvaranje šampanjca

Zbog toga je grupa žitelja Sirče odlučila da izvede performans, koji je aludirao na svečano otvaranje. A kako priliči u takvim situacijama, nije izostalo ni otvaranje šampanjca. Za okupljene je organizovana proslava uz prase na ražnju i piće.

– Mi samo došli da proslavimo puštanje novog mosta u saobraćaj, jer mislimo da će to još dugo da traje –  opisao je povod skupa Nenad Babić, jedan od meštana Sirče.

Pontonski most preko Sirčanske reke

Meštani kažu da su svi koji su u junu bili na mestu gde je porušen most, verovali u obećanje.

– Vučić je direktoru “Puteva Srbije” Zoranu Drobnjaku dao čak i rok od 15 dana duže da ga napravi. A mi smo dali i još četiri dana duže. Ali, kao što vidite, novi most će da bude napravljen ko zna kad – rekao je Babić za “Srbija video”.

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.