Kraljevo posle Balkanijade, izgubilo i organizaciju prvenstva Srbije u atletici

0

Nakon što je Kraljevo izgubilo organizaciju Balkanijade za mlade atletičare jer Atletski stadion nije rekonstruisan u predviđenom roku, ovaj grad je ostao i bez seniorskog prvenstva Srbije. Iako su gradski čelnici najavljivali da će publika imati priliku da gleda Ivanu Španović na novom stadionu, ona će ipak ovog vikenda nastupiti u Kruševcu. Takmičenje je izmešteno jer atletski stadion nije ni blizu završetka rekonstrukcije.

Iz Atletskog saveza Srbije pre samo mesec dana rekli su da je za njih otvaranje stadiona i dalje 24. avgusta, kada je i planirano održavanje seniorskog prvenstva Srbije u atletici. Tada je rečeno da Predsednik saveza Slobodan Branković planira da obiđe stadion u Kraljevu. Nije nam poznato da li je to u međuvremenu učinio, ali jeste informacija da će Ivanu Španović i ostale srpske atletičare tokom ovog vikenda imati priliku da vidi publika u Kruševcu, a ne u Kraljevu.

– Prvenstvo države za seniore i mlađe seniore održaće se ovog vikenda 24. i 25. avgusta u Kruševcu – objavljeno je 20. avgusta na sajtu Atletskog saveza Srbije.

Pomeranje roka završetka rekonstrukcije za već ranije planiranu Balkanijadu, gradska vlast je pravdala time da postoji više različitih radova. Čak su pre mesec dana tvrdili da će oni koji su neophodni za održavanje državnog prvenstva biti i završeni do održavanja takmičenja. Sada su ostali bez odgovora. Niko od nadležnih nije želeo da prokomentariše još jedan fijasko.

– Novac se prebacuje iz budžetskih sredstava sa jedne na drugu stvar bez ikakve odgovornosti, pa čak i osnova. Imate situaciju u kojoj očigledno struka nije poslušana, čak i neznanje. I načinjena je šteta. Ali, niko od njih ne očekuje da bude pozvan na odgovornost – kaže Vladan Slavković, odbornik „Lokalnog fronta“ u Skupštini Kraljeva.

On napominje da bi u ovom slučaju trebalo da javni tužilac ispita celu stvar.

– Neko to mora da proveri. Ako ne mogu ja, može onaj čiji je to posao – navodi Slavković.

Ivanu Španović će ipak imati priliku da vidi publika u Kruševcu

Rekonstrukcija ovog stadiona koštala je 140 miliona dinara, a finansijeri su ministarstvo privrede i lokalna samouprava u Kraljevu. Iako su sredstva prvenstveno bila odobrena kako bi se juniorska Balkanijada održala u ovom gradu, ona je na kraju otišla u Istanbul. Kao razlog kašnjenja navedeni su loši vremenski uslovi. A onda je kao uteha tome, naglašeno da će ljubitelji atletike imati prilku da u Kraljevu gledaju osvajače medalja ne EP Ivanu Španović, Strahinju Jovančevića ali i ostale naše atletičare.

– Nepredviđeni radovi su delom greška projektanta. Ali niko od nas nije znao da se ispod ciljnih sto metara atletskog stadiona krije betonska ploča, koja je služila kao stabilizacija tla. To niko nije znao – kategoričan je bio Aleksandar Nestorović, direktor Direkcije za planiranje, kada je u junu pričao ovom problemu.

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.