Kraljevo: Pronađene desetine mrtvih štenaca

0

U mestu Gokčanica na putu Kraljevo – Raška radnici Zoohigijene iz Kraljeva zatekli su jeziv prizor u utorak uveče. U kamenjaru nedaleko od puta pronađena su tela mrtvih štenaca ne starijih od nekoliko meseci.

Vest se proširila društvenim mrežama vrlo brzo, a snimci na kojima se vide kese sa mrtvim psima, mnoge su razljutili. Danijela Jović iz Udruženja za zaštitu životinja “Spaske” iz Kraljeva kaže za “Srbija video” da je načinjen genocid nad psima.

– Mislimo da ima blizu pedesetak štenaca koje je neko sa namerom ostavio u ovom mestu. Velika većina je uginula dok se ostatak bori da preživi jer su mnogo bolesni i izgladneli. Dobili smo u utorak dojavu i obavestili ljude iz Zoohigijene iz Kraljeva koji su otišli i zatekli strahotu – priča Danijela.

Dva džaka mrtvih štenaca

Ona kaže da se na putu Kraljevo – Raška vrlo često dešava da budu ostavljeni psi. Ali, da su ovoga puta našli dva puna džaka mrtvih štenaca.

– Jasno je da ih je neko bukvalno “izručio” u Gokčanici. Nema šanse da je neko do meštana iz okolnih sela to uradio. Jer, odakle im toliko pasa? Tu su bila i dva odrasla. Jedan pitbul i belgijski ovčar. Ostali su jedva bili stari tri meseca – kaže Danijela Jović.

Kako smo saznali, slučaj nije prijavljen policiji, jer nije bilo ni jednog dokaza koji bi ukazao na počinioca. Mada, iz Udruženja “Spaske” kažu da vrlo dobro znaju ko bi tako nešto mogao da učini i čim sakupe dokaze podneće krivične prijave.

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.