Atletski stadion u Kraljevu pod znakom pitanja i za državno prvenstvo

0

Nakon što je Balkanijada za mlade atletičare izmeštena iz Kraljeva u Istanbul jer nije završena rekonstrukcija atletskog stadiona, za šta je izdvojeno 140 miliona dinara, dovedeno je u pitanje i državno prvenstvo u atletici koje je planirano da se održi krajem avgusta. Naime, na tabli na kojoj stoji obaveštenje o radovima, piše da je završetak druge faze rekonstrukcije 8. novembar.

Slobodan Branković, predsednik Atletskog saveza Srbije rekao je pre mesec i po dana da će Kraljevo ipak sledeće godine imati priliku da vidi mlade atletičare Balkana i da je najbitnije da će ovaj grad, ipak, dobiti reprezentativan sportski objekat. Poručio je da se nada svečanom otvaranju Šampionata Srbije u atletici 24. avgusta.

– Za mene je otvaranje stadiona i dalje 24. i 25. avgusta kada smo i planirali da održimo seniorsko prvenstvo Srbije u atletici. Uskoro planiram da obiđem stadion u Kraljevu. Pa, ukoliko dođe do nekog pomeranja i izmena, javnost će biti obaveštena – rekao je Branković.

Na tabli piše da je rok za završetak radova 8.11.2019.

Ali, i prvenstvo Srbije nije sigurno ako je suditi na osnovu table na kojoj stoji obaveštenje o radovima za rekonstrukciju atletskog stadiona. Na njoj piše da su radovi na tzv. drugoj fazi započeli 8. jula i da će biti završeni tek 8. novembra.

– Postoji više različitih radova. Oni koji su neophodni za održavanje atletskog prvenstva mogu biti završeni nezavisno od ostalih. Zato je za takve radove i dat rok do novembra. Daćemo sve od sebe da stadion bude spreman za Šampionat Srbije – rekao nam je u kratkom telefonskom razgovoru Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

Rekonstrukcija ovog stadiona koštala je 140 miliona dinara, a finansijeri su ministarstvo privrede i lokalna samouprava u Kraljevu. Ali, kada je aprilu zatraženo da se iz gradskog budžeta odobri dodatnih 16,5 miliona dinara jer je projektant napravio grešku, pojavila se sumnja da posao ipak neće biti završen na vreme. Tako je i bilo. Balkanijada se održala u Istanbulu, a nadležni iz Grada Kraljeva kojima je ceo posao bio poveren, rekli su da im je planove pokvarilo loše vreme.

Krivične prijave zbog obrušavanja ulice

Iz Lokalnog fronta (LF) kažu za „Srbija video“ da je u toku radova došlo do urušavanja čitavog potpornog zida zbog koga se obrušio i deo ulice iznad stadiona.

– Kasnije su se za taj incident i ogromnu štetu koja je tom prilikom nastala izgovorili velikim padavinama, iako je sasvim izvesno ona posledica nesavesnog planiranja i upravljanja radovima. Zbog toga smo pripremili krivične prijave zbog izazivanja opšte opasnosti, pa neka javni tužilac pregleda i uz pomoć veštaka utvrdi ko je i zbog čega doveo ljude u opasnost uništavajući saobraćajnu infrastrukturu – kaže Predrag Voštinić iz LF.

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.