Otvoren 15. po redu „Vrnjački karneval“ (video)

0

U Vrnjačkoj Banji sinoć je počeo 15. međunarodni „Vrnjački karneval“ koji će trajati do 14. jula. U osam karnevalskih dana očekuje se preko 300.000 domaćih i stranih posetilaca koji će kako kažu iz Turističke organizacije Vrnjačka Banja, uživati u bogatom zabavnom programu.

Karneval je sinoć tradicionalno otvoren na Promenadi, predajom ključa, koji je predsednik opštine Boban Đurović uručio organizatorima festivala.

Ivan Trifunović, direktor TO Vrnjačka Banja rekao je za „Srbija video“ da Vrnjački karneval sada zauzima značajno mesto u kalendaru svetskih karnevalskih dešavanja i uz Guču, Egzit i Lovefest, najveća je turistička manifestacija u Srbiji.

– Na karnevalu će publika moći da pogleda više od 70 različitih dešavanja na tri različite bine. Planirani su koncerti Lepe Brene, Marije Šerifović, Dejana Petrovića i Big benda, Ivane Selakov, Grupe Valentino i mnogih drugih – rekao je Trifunović, naglašavajući da su među 80 izvođača i vatrene Brazilke iz Rio de Žaneira koje svake godine svojim nastupom naprave pravu karnevalsku atmosferu.

Dečija karnevalska povorka je zakazana za sredu 10. jul, dok je glavna međunarodna povorka na programu u subotu 13. jula. Ove godine očekuje se preko 2.000 učesnika povorke koji dolaze sa Kube, iz Malezije, sa Arube, iz Italije, Slovenije, Makedonije, Rumunije, Bugarske…

Boban Đurović, predsednik opštine Vrnjačka Banja rekao je nakon otvaranja Karnevala da dobra posećenost već posle prvog dana obećava da će za sedam dana Karnevala proći oko 300.000 posetilaca.

– Vrnjački karneval je ove godine dosta sadržajniji, i očekujemo da Banja bude svakog dana puna gostiju. Otvaranje novih hotela je mnogo doprinelo da na Karneval ove godine dođe mnogo više stranih grupa i posetilaca – rekao je Đurović.

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.