Aerodromi Srbije: Postoje interesovanja kompanija za letove sa aerodroma “Morava”

0

Aerodrom “Morava“ biće otvoren za civilni vazdušni saobraćaj 28. juna. U toku su završne pripreme, a kako je rekao za “Srbija video” Mihajlo Zdravković, direktor preduzeća “Aerodromi Srbije” već postoje interesovanja avio kompanija za letove sa ovog aerodrome.

– Aerodrom Morava nije mogao do sada biti ponuđen avio kompanijama jer nije imao dozvolu za rad. Očekujemo da je do kraja nedelje dobijemo, i onda ćemo zvanično moći da krenemo u razgovor sa operaterima. Interesovanja postoje, a određene avio kompanije su već dolazile – rekao je Zdravković.

Direktor preduzeća “Aerodromi Srbije” veruje da će do zimskog perioda imati prve ugovore sa kompanijama.

– Manji avioni su svakako tu i njih očekujemo odmah nakon otvaranja aerodroma “Morava” – ističe Mihajlo Zdravković.

Prema njegovim rečima, na aerodromu je trenutno zaposleno 37 radnika, uglavnom iz Kraljeva i Čačka. Radnici su prošli obuku u Nišu, ali im tek predstoji dodatna obuka kako bi dobili zvanične sertifikate.

– Do tog trenutka imaćemo ispomoć ljudi sa Niškog aerodroma, jer preduzeće “Aerodromi Srbije” upravljaju i aerodromom u Nišu. Tako da će kolege koje imaju dozvolu pomoći novozaposlenima u Kraljevu – rekao je Zdravković.

Sletna pista je rekonstruisana, ugrađen je sistem svetlosnog obeležavanja, tako da su prema rečima Zdravkovića ostala samo još određena fina doterivanja, kako bi svih 2265 metara, koliko je dugačka pista, bilo u funkciji.

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.