Lokalnom frontu nije ustupljena sala za tribinu, a razlog je čišćenje WC

0

Gradska uprava u Kraljevu nije želela da ustupi salu Lokalnom frontu iz ovog grada za održavanje tribine, zbog čišćenja toaleta. Naime, tribina je planirana za sredu 19. jun od 19 do 21 sat, ali u tom periodu nije bilo moguće jer se tada kako je navedeno u odgovoru Gradske uprave „vrši sanacija i čišćenje toaleta“.

– Dužna sam da Vas obavestim da nismo u mogućnosti da odobrimo korišćenje sale obzirom da se u ovom periodu obavljaju radovi na sanaciji i čišćenju muškog i ženskog toaleta – napisano je u obrazloženju Gradske uprave.

Na tribini „Autoritarnost protiv demokratije“ planirano je da govore Jovo Bakić, Đokica Jovanović, Slobodan Sadžakov i Vladimir Marović. Kako je za „Srbija video“ objasnio Predrag Voštinić, aktivista Lokalnog fronta, tribina će biti održana i to ispred zgrade Gradske uprave.

– Sada zaista više nemamo sumnju da smo zabranjeni u sopstvenom gradu. Vlast u Kraljevu više i ne gleda razlog zbog kojeg tražimo salu, već su poslate instrukcije da se Lokalnom frontu onemogući korišćenje sale. Sada su napisali najnismesleniji razlog. Čišćenje ne samo muških već i ženskih toaleta. I mi zbog toga nećemo moći u svečanoj sali da dočekamo profesore Beogradskog univerziteta – rekao je Voštinić.

Voštinić kaže da će tribina u sredu od 19 sati sigurno biti održana. Kako je objasnio, ako sala bude zaključana, onda će se ona održati ispred zgrade Gradske uprave.

– Veoma nam je važno da se tribina održi, jer mi moramo da kažemo da im zastrašivanje, kao što je to bio slučaj sa sociologom Jovom Bakićem pre nekoliko dana, neće proći. Bar ne u Kraljevu – rekao je Voštinić.

Iz Lokalnog fronta kažu da se najblaže rečeno radi o diskriminaciji. Jer, kako su istakli, nakon tribine koja je bila posvećena ubistvu Olivera Ivanovića, više nijednom nije dozvoljeno da ustupanje svečane sale Gradske uprave u Kraljevu.

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.