Trstenik: Šteta od poplava veća nego 2014. godine

0

Članovi Štaba za vanredne situacije u Trsteniku su i četvrtog dana od početka poplava bili na terenu u okolnim selima, a vanredna situacija proglašena je na teritoriji opštine bez ograničenja.

Kako kažu u štabu, kompletna raspoloživa mehanizacija, mašine JKP „Komstan“, privatnih firmi i mašine za ispumpavanje vode koje su u vlasništvu meštana, gotovo neprekidno rade na ispumpavanju vode iz kuća i dvorišta.

Predsednik opštine Trstenik Aleksandar Ćirić rekao je prilikom obilaska terena da su štete od poplava veće nego one koje su načinile poplave 2014. godine.

– Sve bujične reke su se izlile na teritoriju Trstenika i nema mesne zajednice koja nije pretrpela neku štetu. Recimo, u selu Selište lokalna reka je domaćinstva čak tri puta poplavlila za tri dana. Celo selo je bilo poplavljeno – rekao je Ćirić.

Selište kod Trstenika

On je naglasio da procena štete tek predstoji, ali da je prema njihovim podacima, poplavljeno oko 100 stambenih objekata, 200 pomoćnih i ekonomskih objekata, 3.000 hektara obradivog zemljišta, 13 mostova i oko 22 kilometara puteva koji su u prekidu.

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.