Pronađeno telo prve žrtve poplava

0

Ronioci Specijalnog odreda Žandarmerije pronašli su u četvrtak telo Vladimira Cilića (60), nestalog meštanina Selišta kod Trstenika. On je nestao u utorak uveče u poplavama nakon što se traktorom uputio ka njivi. Potraga za njim trajala je dva dana, a pronađen je nedaleko od mesta gde je upao traktorom.

Ronilac žandarmerije pretražuje deo u koji je Cilić upao traktorom

Posle prvih 13 i po sati potrage priobalja Zapadne Morave u selu Selište kod Trstenika, pronađeno je mesto gde se nalazio traktor. Međutim, potraga je obustavljena zbog otežanih uslova, ogromne količine blata i mulja. Nastavljena je sledećeg dana, i posle nekoliko sati pretrage, ronioci su pronašli telo utopljenog muškarca.

– Niko ne zna zašto je otišao. I to u trenutku kada je voda tekla ulicama sela. Do mesta gde se uputio ima par kilometara i to zemljanog puta. Najverovatnije da nije očekivao da je taj deo puta otkinut, jer je bio pod vodom. Krenuo je da ga pređe traktorom i upao. Žalosna sudbina – kaže jedan od meštana Selišta.

Traktor koji je Cilić vozio

Jedna od verzija je da je Vladimir krenuo da obiđe njivu, koja se inače nalazi na svega tridesetak metara od Zapadne Morave. Inače, vodostaj Zapadne Morave je toliko narastao da je izlila u svom priobalju. Zato je i bilo veoma opasno kretati se ovim putevima, koji su pri tom puni rupa napunjenih vodom.

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.