Saša došao u Srbiju na odmor, pa nastradao od rolne lima od devet tona

0

Saša Živanović (37) iz Beča poginuo je u četvrtak na putu Kraljevo – Kragujevac kada je na njegov auto i to dok je bio u pokretu, sa kamiona pala rolna lima od devet tona. Inače, Saša je ovih dana došao u Vrnjačku Banju gde njegovi imaju kuću kako bi se malo odmorio i video sa porodicom. Poginuo je kada je krenuo u Požarevac da se vidi sa rođenim bratom.

– Nemam reči. Ništa. Potpuno sam prazan. Saša je krenuo kod mene da me vidi. I moju ženu i decu. Nikoga nisam voleo kao njega. On je bio moj mlađi bata. Šta ću sad da radim? Ne znam, ljudi! Bolje da sam ja poginuo umesto njega – rekao nam je Sašin brat Zlatko, kojeg smo uplakanog i skrhanog od tuge i bola sreli ispred porodične kuće u Vrnjačkoj Banji.

U smrskanom autu ostali su pokloni koje je Saša poneo u Požarevac za Zlatkovu porodicu. Zlatko je ostavio za sobom ćerkicu od sedam godina, koja živi sa majkom u Beču.

– Hteo je da ode u Požarevac da bi video i babu. I da se onda vrati u Banju da se družimo pre njegovog povratka u Beč. Ali, sudbina je bila nemilosrdna prema njemu. Da tako pogine! Da u trenutku ispadne ta rolna i padne baš na njega dok je prolazio pored kamiona. Kaka nesreća – kaže jedan od njegovih prijatelja kojeg smo zatekli u porodičnoj kući u Vrnjačkoj Banji.

Saša Živanović je rođen u Beču, a njegovi su rodom iz Požarevca. Svi su živeli u Austriji, a onda su pre izvesnog vremena odlučili da sagrade kuću u Vrnjačkoj Banji, kako bi mogli da se okupljaju u vreme godišnjih odmora.

Otac Dane nije mogao ni da stoji od udarca koji je zadobio pogibijom mlađeg sina. Koliko je sve to potresno bilo, najbolje je opisuje scena ispred bolnice u Kraljevu u trenutku kada je Dane saznao da je Saša poginuo. Nekoliko policijaca i ekipa hitne pomoći su bili pored njega dok je sedeo na pločniku i u suzama glasno izgovarao Sašino ime.

Rolna lima je smrskala Sašin auto

Nezgoda se dogodila kada je iz tovarnog dela šlepera novopazarske registracije, koji se kretao prema Kraljevu, iz još neutvrđenih razloga ispala rolna lima, teška oko devet tona, i pala direktno na reno kojim je Saša Živanović dolazio iz suprotnog pravca. Tom prilikom, rolna lima je potpuno smrskala reno, a Saša je zadobio teške povrede i sanitetskim vozilom hitno je prevežen u kraljevačku bolnicu. Preminuo je usled stravičnih povreda koje je zadobio. Lekari u bolnici su mogli samo da konstatuju smrt.

Kako smo saznali, vozač kamiona, autoprevozničke firme iz Novog Pazara, zadržan je u pritvoru kako bi se ispitale sve okolnosti ove nesreće. Odnosno, ispitaće se svi detalji oko toga kako se dogodilo da na krivini ispadne kotor lima.

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.