Roditelji preminule Vesne: Naša ćerka i unuke nisu umrle od gladi

0

Vesna Milošević (46) i njene ćerke bliznakinje Suzana i Tanja (18), nađene su mrtve u stanu u Beču. Prema prvim informacijama koje su preneli inostrani mediji, sumnja se da su njih tri umrle od gladi. Međutim, Vesnini roditelji koji žive u Vitanovcu kod Kraljeva, iako ne znaju tačan uzrok smrti, veruju da nisu umrle od gladi.

– Moja ćerka i unuke nisu umrle od gladi, to vam garantujem. Imale su novca, nisu bile sirotinja. Njihova komšinica rekla nam je da je pre nekoliko dana videla Vesnu sa dve kese koje su bile pune hrane, tako da ta priča da su pregladnele i umrle nikako ne stoji. Ne znamo mnogo o tome kako su umrle sve tri, i to istovremeno, ali je nemoguće da nisu imale šta da jedu, kaže Stevan Ilić iz Vitanovca kod Kraljeva, otac Vesne Milošević.

Tela su poslata na obdukciju. Datum smrti nije poznat, a, prema saznanjima, Vesna se poslednji put čula sa porodicom sredinom aprila. Familija je nakon toga pokušavala da dođe do nje, telefonirala, ali bezuspešno. U zgradu u kojoj su nađena tela, Vesna se doselila pre dve godine i, kako tvrde njene komšije, živela je potpuno izolovano. Oni tvrde da je žena bila depresivna, da su ćerke bile ometene u razvoju i da je u nekoliko navrata bila u sigurnoj kući jer ju je muž maltretirao.

Tri beživotna tela pronašli su pripadnici bečke policije i vatrogasci koji su došli na poziv Vesnine prijateljice. Suzana i Tanja ležale su na krevetu a na podu, pored, bila je Vesna. Bečki mediji navode da su Vesnine ćerke bile osobe sa invaliditetom, ali njihova baba to demantuje.

– Ma kakav invalidnost. Bile su zdrave i prave. Potpuno zdrava i normalna deca. Čula sam se sa njima 15. aprila, dugo smo razgovarali, kaže majka Danica i dodaje da su za tragediju saznali iz medija a zatim su ih kontaktirale bečke službe od kojih su dobili zvaničnu informaciju o smrti.

Vesna sa ćerkama Suzanom i Tanjom

Ona kaže da se Vesna još početkom devedesetih godina zaljubila u jednog čoveka iz sela, a zatim je počela da živi sa njim i njegovom majkom. On je, kaže Danica, otišao u Austriju i tamo se zaposlio. Vesna je kod njega otišla kada su ćerke imale sedam meseci.

– Niko nije znao da on tamo ima i drugu porodicu i decu. Krio je to od Vesne i od nas. Moja ćerka je imala problematičan brak i zbog toga se razvela pre nekoliko godina, ali je ostala tamo da živi sa decom. Dobijala je socijalnu pomoć, a tri godine je provela u Sigurnoj kući. Svega i svačega je tu bilo i zbog toga su naše unuke bile tihe, povučene, mirne i možda su zato ljudi mislili da su bolesne. Unuke su branile Vesni da se uda i zato je ona ostala sa njima, posvetila je život svojim ćerkama – kaže Danica i dodaje da su njene unuke živele u strahu jer su im se roditelji često svađali.

Stevan kaže da će ćerku sahraniti u selu ali da nije siguran da će uspeti da prebaci i tela svojih unuka.

– Voleo bih da ih sahranim ovde, jednu do druge. Bivši zet nam brani da preuzmemo tela naših devojčica. Videćemo kako će se sve odigrati – kaže Stevan.

Devojke su bile preplašene jer su često gledale kako im otac tuče majku.

Unuke nisu ni pomišljale na to da se udaju, verovatno zbog svega što su se nagledale tokom Vesninog braka. Stevan i Danica kažu da su njih tri živele su zajedno. Nisu htele ni da dođu u Srbiju. Želele su da žive u Beču jer su tamo i odrasle.

– Vesna i deca su preživljavali sve i svašta. Bolje da nije otišla tamo, i kamo sreće da je ovde ostala sa decom, možda bi se ovde i zaposlila. Žao mi je što smo dozvolili da ode tamo sa decom. Da možemo da vratimo vreme, zabranili bi da ode tamo. Da su ovde ostale, bile bi pod našim okom, unuke bi se ovde školovale, rasle, udale – kaže Vesnina majka Danica.

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.