Učenici prekinuli protest i štrajk glađu

0

Grupa učenika, korisnici u Domu učenika u Kraljevu, koji su u ponedeljak započeli protest i stupili u štrajk glađu, i nakon dve noći provedene u holu Doma, u utorak su prekinuli protest zbog premeštaja njihovog vaspitača Gorana Bulatovića. Dok direktor Dragutin Karanović smatra da je učenicima izmanipulisao vaspitač, Bulatović i dalje tvrdi da je premeštaj kazna, jer je javno govorio o nasilju nad jednim učenikom, koje se u Domu dogodilo krajem prošle godine.

Naime, nakon što je u ponedeljak ministarstvo prosvete izdalo saopštenje i nakon sastanka sa gradonačelnikom Kraljeva Predragom Terzićem u utorak, odlučeno je da se protest okonča.

Iz ministarstva prosvete saopštili su da je Uprava doma postupila u skladu sa zakonom i procedurama, ali je mogla da ima više pedagoškog senzibiliteta kada je reč o Bulatoviću i njegovoj vaspitnoj grupi. Bulatović, kako su saopštili zbog zdravstvenih problema više neće moći da obavlja poslove vaspitača. S obzirom na to da direktor Doma učenika srednjih škola u Kraljevu ispunjava uslove za penziju, kao i da su se u toj ustanovi već dogodila dva incidenta za redom, biće pokrenuta procedura za izbor novog direktora.

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.