Zlatna svadba: Trstenički parovi zajedno proslavili pola veka braka (video)

0

Opština Trstenik odlučila je da sakupi sve parove na jednom mestu koji ove godine slave tzv. Zlatnu svadbu, odnosno pedesetogodišnjicu braka, kako bi zajedno proslavili jubilej. Dvadesetsedam parova je ove godine, posle pola veka ponovo bilo u sali za venčanja u Trsteniku.

Trstenički parovi kažu da je ovakav događaj veoma bitan za Trstenik, jer je ovaj grad izgubio 15 odsto stanovništva između poslednja dva popisa. Zato su i odlučili da od ove godine, pa svake naredne proslave tako značajne jubileje.

– Ovo je bila prilika da se jedan ovakav događaj proslavi. S druge strane i opština je iskoristila priliku da im čestita i nadamo se da će ovo postati jedna velika i lepa tradicija – rekao je Aleksandar Ćirić predsednik opštine Trstenik.

Slobodan i Mirjana Nikolić iz Donjeg Ribnika kažu da je veliki uspeh doživeti pedeset godina braka.

– Za ovih pedeset godina nismo nikada imali problema. Kada bih se ponovo ženio, opet bih uzeo Mirjanu – kaže Slobodan.

Miroslav i Rada Đorđević iz Gornjeg Dubiča kažu da su samo svesni da je biološki život otišao, ali sve ostalo ime je predivno.

– Da vidiš čuda, i jeste brzo proteklo ovih pedeset godina. Godine su prošle tako brzo, da čovek i ne poveruje. Mnogo brzo – rekli su Đorđevići.

Miroslav i Angelina Ristić iz Trstenika kažu da su iznenađeni da se ovakav jubilej proslavlja u njihovom gradu. Vidno raspoloženi, prisetili su se kako su se upoznali.

– Preko provodažije smo se upoznali. Nije to bila baš ljubav na prvi pogled. Čekali smo jedno šest meseci. Ali dobro smo se slagali. Ja sam uvek znao da malo popustim – kroz osmeh kaže Miroslav.

Kako smo saznali u razgovoru sa slavljenicima, međusobna tolerancija je veoma bitna za brak. Kažu da je danas razvod postao kao neka vrsta trend i da se ljudi razilaze posle malih svađa. U njihovo vreme je ipak bilo drugačije, i zato su i opstali tako dugo.

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.