Psi iz prihvatilišta u Kraljevu pronašli dom u Americi

0

Nakon našeg pisanja da je pre pet meseci pas Saša koji je živeo u prihvatilištu za pse u Kraljevu, i kojeg niko nije hteo, svoj san ostvario u Americi, sada su mu se priključila još dva psa. Naime, Maja Vesović iz Čikaga došla je u Kraljevo i sa sobom odvela još dva psa, Baltazara i Lunu.

Da nekome život može potpuno da se preokrene, da smeštaj na betonu i sa rešetkama zameni za topli krevet i još topliju prostranu sobu, sa ogromnim dovorištem i ljudima oko sebe koji te vole, opisala je priča našeg junaka Saše.

On je bio pas koji je jedan dobar deo života proveo u prihvatilištu u Kraljevu. I pored umiljate osobine, Saša je bio ostavljen na ulici. Na sreću, pronašli su ga radnici Zoohigijene. Sklonili ga sa ulice, a dom je našao u tamošnjem azilu. Saša je dane provodio sedeći u ćošku sa tužnim pogledom. A onda ga je spazila Maja iz Čikaga i preko organizacije “Orginal Animals Rescue” došla u Kraljevo da bi ga udomila.

Baltazar i Luna čekaju let za Čikago

Ipak, to nije bio kraj jedne prelepe priče. Maja je odlučila da ponovo pomogne nekom psu, ali ovoga puta je u SAD odvela dva psa.

– Baltazar je tri godine čekao dom. Nađen kao štene koje je udario auto. Operisan je i oporavljen. Luna je stara godinu dana. Bila je smeštena u pansionu, vakcinisana i čekala svoj novi dom. Maja je već udomila psa Sašu od nas i rešila da još nekom psu pruži dom i usreći ga. Videla je Lunu, javila se da je udomi za sestru. Sela u avion i došla po nju posle mesec dana. Kada je došla u Kraljevo, posetila je naše udruženje i ugledavši Baltazara, zaljubila se u njega i rešila da i njega povede u svoj dom, kako bi živeo zajedno sa psom Sašom – priča za “Srbija video” Danijela Jović iz Udruženja za zaštitu životinja “Spaske” iz Kraljeva.

 

Inače, ovo nije jedini pas koji je preko ove organizacije udomljen. Skoro je otputovala i ženka koja je četiri godine provela u prihvatilištu.

Baltazar u novom domu sa Sašom

– Ovo je deseti pas koji je otisao u SAD. Ovde ih niko nije hteo. Nikome nisu bili dovoljno lepi. Ali su sreću pronašli daleko od Srbije, u Americi – rekla nam je Danijela.

Danijela kaže da je usvajanje pasa u Americi najnormalnija stvar i da su većina pasa uglavnom mešanci.

– Maja je baš želela da udomi psa iz Kraljeva jer joj je i muž iz našeg grada. Dugo već prati rad našeg udruženja i imala je želju da pomogne baš nekom psu iz prihvatilišta koji čeka dom – kaže Jović.

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.