Meštani Boračkog naselja: Ne znamo kada rampa radi!

0

Snimak vozova koji u razmaku od sat vremena prolaze pored pružnog prelaza u Kraljevu na kojem je rampa podignuta, otvorio je pitanje da li ona uopšte i radi. Jer, često se dešava da meštani koji žive pored pruge, rukama upozoravaju vozače da stanu jer nailazi voz.

Jedna od njih je Milovanka Kostić, koja stanuje nedaleko od ovog pružnog prelaza. Ona je ispričala za „Srbija video“ da je baš tog 2. maja kada je snimljen voz, stajala pored pruge i pokazivala vozačima da nailazi voz.

– Pošto pešice idem preko prelaza ja sam čula da voz nailazi, ali ne i vozači koji su u automobilima. Zato sam stala pored pruge i počela da ima mašem i stopiram saobraćaj kao skretničar da se zaustave, kako ne bi naišli na voz – priča Milovanka.

Milovanka Kostić kao skretničarka

Ona kaže da je nevolja što voz koji jeste išao sporo nije stao desetak metara pre prelaza, već se zaustavio baš na njemu.

– Videla sam jednog dečka koji je sve to snimio. Baš sam se uplašila da se ne dogodi nezgoda. I to nije prvi put, jer sam to već radila u par navrata, pošto stalno idem u prodavnicu pa prolazim tuda. Nikada se ne zna kada rampa ne radi. Mislila sam da je ljudski to uraditi, upozoriti vozače da nailazi voz – kaže Milovanka.

I drugi meštani pričaju da kada god vide da nailazi voz, upozoravaju vozače. Jer Ulica Vuka Karadžića je postala veoma prometna u poslednjih godinu dana, nakon što je zbog radova na obližnjem nadvožnjaku zatvoren saobraćaj. Sada je trećina nekadašnjeg saobraćaja preko ovog mosta preusmerena u ovu ulicu i na ovaj prelaz.

Meštani kažu da ne znaju da li je rampa ispravna

Železničke kompanije „Srbija Voz” i „Infrastruktura železnice Srbije” izvinile su se danas javnosti i građanima Srbije zbog greške koja se dogodila na automatskom putnom prelazu u Boračkom naselju, u Kraljevu, saopštile su Železnice Srbije.

Kako se navodi, nedvosmisleno je utvrđeno da je za navedenu grešku na putnom prelazu odgovoran mašinovođa putničkog voza, koji nije u potpunosti ispoštovao železničke propise i proceduru, javlja Tanjug.

– Zbog toga će mašinovođa „Srbija Voza” do okončanja disciplinskog postupka biti udaljen sa posla – navodi se u saopštenju.

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.