Bebu ostavljenu u taksiju roditelji odveli u Švajcarsku

0

Priča o ostavljenoj bebi u taksi vozilu u Vrnjačkoj Banji uzburkala je javnost u Srbiji. Ali, na kraju je ipak imala srećan kraj. Posle gotovo mesec dana provedenih na odeljenju neonatologije Opšte bolnice “Studenica”, bebu su preuzeli majka i otac i odveli je u Švajcarsku.

Beba je imala svu pažnju i negu medicinskih sestara i lekara, lepo je napredovala, a socijalne službe su utvrdile sa su stekli uslovi da dete bude predato roditeljima. Stručni tim Centra za socijalni rad je procenio da su roditelji spremni da ponovo vode brigu o detetu, pa je devojčica  vraćena roditeljima.

Žena iz Smedereva koja je ostavila bebu u taksiju u Vrnjačkoj Banji, kako se saznaje, porodila se u selu Jasikovica kod Trstenika. Pošto je medicinska sestra, porođaj je uradila sama i stručno i nije ugrozila bebu.

Jedan od scenarija jeste taj da se zbog toga što se porodila blizu Trstenika se i našla u taksiju koji je bio parkiran u blizini autobuske stanice. Pretpostavlja se da je žena sa blizancima od pet godina i bebom u korpi i krenula u Vrnjačku Banju kako bi bebu negde ostavila.

– Pitala me da li imam neku ženu kod koje bi mogla da ostavi ženu. Pošto sam rekao da nemam, dao sam joj svoj broj i ostao sa bebom u taksiju – rekao je tada taksista Miloš Mitrović koji je ceo slučaj prijavio i odneo bebu u Dom zdravlja u Vrnjačkoj Banji.

Kako smo saznali u policiji, žena je izjavila nakon što je pronađena i privedena da je beba njena. Ona je došla u Srbiju iz Švajcarske jer otac, odnosno njen suprug navodno nije hteo da prihvati tu bebu. I zbog toga je sve vreme krila trudnoću a onda došla u Srbiju da se porodi.

Žena koja je ostavila bebu staru nekoliko dana u taksiju je na privremenom radu u Švajcarskoj i majka čak sedmoro dece. Zanimljivo je da je krila da ima dete u korpi, rekavši prvobitno da je u njemu mačka. U Vrnjačkoj Banji je izašla sa decom i rekla taksisti da ih sačeka. Ali, vozač kada je shvatio da se majka neće vratiti, odmah je odveo dete u bolnicu.

Share.

Comments are closed.