Bacili pikavac i umalo da zapale dve zgrade

0

Požar koji je u ponedeljak uveče izbio na krovu zgrade u Čika Ljubinoj zgradi u Kraljevu, pretpostavlja se da je izazvao neko od stanara. Jer požar je izbio između dve zgrade, koje su praktično spojene i razdvaja ih svega dvadesetak centimetara. Stanari sa kojima smo razgovarali rekli su nam da opušak u smeću koje je bacano u tom međuprostoru može biti uzrok požara.

Dim u zgradi, pa onda krov koji bukti, uplašio je oko stotinak stanara u dve zgrade preko puta Gradskog parka u Kraljevu. Na sreću, vatra je izbila u potkrovlju u kojem nema stanova, pa su se ostali stanari vrlo brzo evakuisali. Požar je kako smo saznali prijavljen negde oko 21 sat. I tada se već video veliki plamen na krovu. Vatrogasci, čija je stanica nedaleko odmah su pristigli i počela je borba da se on što pre ugasi, jer je pretio da se proširi na susedne krovove zgrada.

– Nije bilo velike panike, ali ljudi jesu bili uznemireni. Znate, nije svejedno kada vam gori krov, a dim je u hodnicima. Ali, svi su izašli. Požar je najverovatnije nastao između naše i susedne zgrade, između kojih je vrlo mali prostor. Ranije je još primećeno kako pojedini stanari tu bacaju smeće. I tog popodneva još oko 18 sati se osećala neka paljevina. Iako očekujemo rezultate istrage, sumnjamo da je u smeću koje bačeno bio i opušak cigarete. I moguće da je on i zapalio stiropor i tinjao. Mislimo da se vatra tako i prenela na vrh zgrade – kaže Kazimir Matović, jedan od stanara zgrade.

Koliku sreću su imali stanari ove dve zgrade, govori i podatak da je vatra mogla vrlo lako da zahvati ne samo njih, već i ceo kvart koji je poprilično gusto naseljen, sa puno stanova.

– Ćerka mi je izašla na terasu i videla vatrogasce ispod kako razvlače creva i kreću da ulaze u zgradu. Mi čak nismo ni znali da imamo požar. Mogli smo da ostanemo zaglavljeni u stanu. Nagutamo se dima, ili nas vatra odseče. Nisam mogao celu noć da spavam, jer mi je kroz glavu prolazilo svašta što je moglo da nam se dogodi – priča Miloš.

U požaru koji je u ponedeljak uveče, pod još nerazjašnjenim okolnostima izbio u potkrovlju stambene zgrade u Čika Ljubinoj ulici u centru Kraljeva nije bilo povređenih, ali je pričinjena materijalna šteta. Zahvaljujući efikasnoj intervenciji vatrogasaca vatrena stihija je brzo lokalizovana, a potom i ugašena, čime je sprečeno da se proširi na stanove na četvrtom spratu.

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.