Aukcija uskršnjih jaja za pomoć bolesnoj deci iz Trstenika (video)

0

U Trsteniku je održana 14. po redu humanitarna aukcija uskršnjih jaja, kako bi se pomoglo bolesnoj deci iz ovog grada. Na aukciji je bilo izloženo 51 jaje, koja su izradili umetnici i učenici iz Trstenika.

Najviše novca na aukciji izdvojila je Prva petoletka Trstenik – Namenska, koji su izdvojili 250.000 dinara za kupovinu uskršnjih jaja. Direktorka Namenske, Anđelka Atanasković, rekla je da su oni redovni učesnici u humanitarnim akcijama u Trsteniku.

– Odredili smo da 250 hiljada dinara doniramo za bolesnu decu, zato što ih je ove godine šestoro. Kada sam čula od čega boluju, shvatila sam da je potrebno da se šira zajednica uključi. I prošle godine sam apelovala da se što više privrednika uključi, a u Trsteniku ima dosta privatnika. Da su dali bar deo novca, skupili bi mnogo više – kazala je Atanasković.

Vladimir Jevtić, direktor Turističke organizacije iz Trstenika rekao je da su kupci bila javna i privatna preduzeća ali i građani iz Trstenika. On kaže da je skupljeno rekordnih 428.000 dinara od prodaje uskršnjih jaja, a najskuplje jaje plaćeno je 50.000 dinara.

– Veliki broj umetnika je radio na oslikavanju jaja. Članovi likovnog udruženja, deca iz škola, građani. Tako da smo ove godine imali veliki broj učesnika i moram da na napomenem da je veliki trud uložen u to – rekao je Jevtić.

Aleksandar Ćirić, predsednik opštine Trstenik rekao je da se iz godine u godinu javlja sve više umetnika, građana i privrednika.

– Oborili smo rekord ove godine. Imamo šest mališana kojima je ova pomoć najneophodnija i želimo da za njih odvojimo što veća sredstva kako bi mogli da se leče. Ovim pokazujemo veliku solidarnost u opštini i lično sam veoma ponosan na sugrađane i preduzeća koji su i ove godine odvojili značajna sredstva i pokažu svest i društvenu odgovornost – rekao je Ćirić.

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.