Festival “Joakim Vujić“ u Kraljevačkom pozorištu

0

Na ovogodišnjem 55. Festivalu profesionalnih pozorišta Srbije „Joakim Vujić“, koji se od 15. do 22. maja održava u Kraljevačkom pozorištu, publika će biti u prilici da pogleda osam kvalitetnih predstava, od kojih sedam u takmičarskom delu programa, a jednu u čast nagrađenih.

U trci za nagrade tako će se naći – „Sumnja“ Kraljevačkog pozorišta, „Banović Strahinja“ u koprodukciji Narodnog pozorišta u Prištini sa sedištem u Gračanici i Šabaškog pozorišta, „Naši preci, jedite sa nama“ Puls teatra iz Lazarevca u koprodukciji sa Narodnim pozorištem „Sterija“ iz Vršca, „Ali grad me je štitio“ Narodnog pozorišta Užice, „Negri“ Knjaževsko-srpskog teatra, „Triptih o radnicima“ Gradskog pozorišta Čačak i „Animals“ Kruševačkog pozorišta, dok će u čast nagrađenih biti izvedena predstava „Pretposlednja panda ili statika“ Šabačkog pozorišta.

– Broj od 24 prijavljenih predstava za ovaj Festival smatram ozbiljnim produkcijskim podvigom naših pozorišnih kuća. Posebno im izražavam zahvalnost zbog činjenice da je čak 17 predstava rađeno po tekstovima domaćih dramskih autora i autorki – rekla je dramaturg Branislava Ilić, selektorka ovogodišnjeg festivala.

Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja, organizatori 55. po redu Festivala „Joakim Vujić“ su Zajednica profesionalnih pozorišta Srbije, Kraljevačko pozorište i kraljevačka lokalna samouprava.

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.