Majka koja se sama porodila htela da ostavi dete

0

Žena iz Smedereva koja je ostavila bebu u taksiju u Vrnjačkoj Banji, kako se saznaje, porodila se sama u selu Jasikovica kod Trstenika. S obzirom da je žena medicinska radnica, porođaj je uradila stručno i nije ugrozila bebu.

Jedan od scenarija je da se zbog toga što se porodila blizu Trstenika, se i našla u taksiju koji je bio parkiran u blizini autobuske stanice. Pretpostavlja se da je žena sa blizancima od pet godina i bebom u korpi i krenula u Vrnjačku Banju kako bi bebu negde ostavila.

– Pitala me da li imam neku ženu kod koje bi mogla da ostavi ženu. Pošto sam rekao da nemam, dao sam joj svoj broj i ostao sa bebom u taksiju – kaže taksista Miloš Mitrović koji  je ceo slučaj prijavio i odneo bebu u Dom zdravlja u Vrnjačkoj Banji.

Zanimljivo je da je nakon što je dao izjavu policiji i vratio se u Trstenik dobio poziv. Navodno od brata majke.

– Čovek se predstavio kao da je njen brat. Pitao me da li bi mogli da se vidimo i da mu dam bebu. Rekao sam da je ceo slučaj prijavljen i da beba nije kod mene. Nije se više javio – priča ovaj taksista.

Kako smo saznali u policiji, žena je izjavila nakon što je pronađena i privedena, da je beba njena.

– Potvrdila je da je beba njena. Rekla je da je krila da je trudna od supruga koji živi radi u Švajcarskoj. Ali i od ostale dece – saznajemo u policiji.

Majka je dala izjavu i u Centru za socijalni rad u Vrnjačkoj Banji. Kako smo saznali, taj izveštaj će biti prosleđen Centru u Smederevu koji će preuzeti ceo slučaj ostavljene devojčice.

– Postupak je u toku. Sa dolaskom informacija ćemo biti u mogućnosti da damo više informacija o ovom slučaju – rekli su u ovom centru,

U Osnovnom tužilaštvu u Kraljevu trenutno rade na saslušavanju svedoka i učesnika događaja. Nadležni su stupili u kontakt i sa drugim roditeljem. Saznali smo i da je majka, koja je nedavno došla u Srbiju iz Švajcarske izjavila da otac, odnosno njen suprug navodno nije hteo da prihvati tu bebu. I da je zato sve vreme krila trudnoću a onda došla u Srbiju da se porodi.

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.