Ostavila bebu u taksiju i otišla

0

Žena koja je, kako nezvanično saznajemo rodom iz Smedereva, na privremenom radu u inostranstvu i majka čak sedmoro dece, ostavila je žensku bebu staru samo nekoliko dana u taksiju kojim se iz Trstenika dovezla u Vrnjačku Banju. Zanimljivo je da je krila da ima dete u korpi, rekavši prvobitno da je u njemu mačka. Taksista Miloš Mitrović, kada je shvatio da se majka neće vratiti, odmah je odveo dete u Dom zdravlja u Vrnjačku Banju.

Majka tek rođene bebe, izašla je u sredu popodne iz taksija u Vrnjačkoj Banji, ali sa sobom nije ponela dete. Žena je u taksi firme „Belimi“ iz Trstenika, koji je vozio MIloš Mitrović iz Trstenika ušla sa dvoje dece i korpom, i nakon završene vožnje u Vrnjačkoj Banji izašla sa decom iz automobila zamolivši taksistu da joj pričuva korpu dok se ne vrati.

– Žena je ušla u moj taksi sa dvoje dece i korpom u blizini autobuske stanice u Trsteniku, i tražila da je odvezem u Vrnjačku Banju. Nisam odmah shvatio da je u korpi ustvari beba. Kada sam prošli nekoliko kilometra, začuli se nešto nalik plaču. Jedno dete je upitalo majku šta se to čulo, a ona je odgovorila da je mačka – priča Miloš.

Taksista Miloš Mitrović

On kaže da mu je to odmah bilo sumnjivo i da je pokušavao u retrovizoru da vidi šta je u korpi. Ali, nije mogao jer je njegovo sedišta bilo previsoko.

– Stigli smo do početka šetališta u Vrnjačkoj Banji i ona je zatražila da izađe. Tada je počela da plače. Rekla mi je da ima problem, jer je ostala trudna, d aje morala da ode od kuće. Svašta mi je ispričala. I pitala me d ali mogu da joj nađem neku ženu kojoj će ostaviti dete. I kazala je kako mora negde da ga ostavi i da ne sme da ga izvede iz taksija. Onda mi je otvorila korpu i pokazala bebu. A ja sam očekivao da ću u njoj videti mačku. I onda je izašla – rekao je Miloš, koji nam je priznao da se uplašio da bi žena mogla da ostavi bebu u parku i da joj je zato rekao da može d aostane u vozilu.

Pošto je vreme prolazilo, a žena se nije pojavljivala, taksista je otvorio korpu i u njoj ugledao bebu. Shvativši da se bebina majka neće vratiti, pribrani taksista je pozvao vlasnika taksija “Belimi” Zorana Đorđevića i rekao mu za bebu. Nakon toga Miloš je dete odvezao u bolnicu u Vrnjačkoj Banji, odakle je, potom, transportovana u kraljevačku Opštu bolnicu „Studenica“ u Kraljevu.

Kako saznajemo na Odeljenju neonatologije u kraljevačkoj bolnici, starost bebe je procenjena na dva-tri dana, teška je 2,8 kilograma i dobrog je opšteg zdravstvenog stanja.

– Urađene su sve neophodne laboratorijske, biohemijske i bakteriološke analize. Devojčica uzima obroke, uspostavila je sve vitalne funkcije, zdrava je i nadamo se da će tako i ostati – kaže dr Sunčica Babić iz Opšte bolnice „Studenica“.

Prema našim saznanjima, policija je vrlo brzo privela majku, na osnovu pregleda video nadzora iz menjačnice u Vrnjačkoj Banji. Nakon prepoznavanja, privedena je u policijsku stanicu. Saznali smo da je krila od svog supruga koji inače živi i radi u Švajcarskoj da je trudna. Ceo slučaj je predat nadležnom tužilaštvu i centru za socijalni rad.

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.