Matović: U biračkim spiskovima ima 1,7 miliona pokojnika

0

Protestna šetnja pod nazivom „Jedan od pet miliona“ večeras je održana na ulicama Kraljeva. Demonstranti su se okupljeni ispred zgrade Gradske uprave, odakle je kasnije krenula protestna šetnja, prisetili vremena iz 1996. godine kada je Kraljevo bio jedan od prvih gradova u Srbiji koji su se pobunili protiv politike Slobodana Miloševića.

Okupljenima se obratio Ivan Rajović, tadašnji vođa protesta, koji je rekao da su se večeras okupili baš ispred zgrade Gradske uprave u Kraljevu, koja je pre više od dve decenije bila simbol demokratije u Srbiji.

– Koliko god ja želeo da odavde krene aber, kako bi rekli Turci, da smo mi uradili nešto veličanstveno, dovoljno je da se i dalje okupljamo, i damo podršku sugrađanima širom Srbije, koji takođe protestuju, i možda bolje od nas u Kraljevu. Jer ono što bi trebalo da se desi, dogodiće se u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, a nama je da to sačekamo , a ja se nadam da će biti uskoro – rekao je Rajović.

Ivan Matović, vođa protesta u Kraljevu ponovio je da je jedan od glavnih zahteva, identičan onima koji imaju demonstranti u Beogradu, a to je sloboda medija. On je naglasio da se Javni medijski servis RTS samo tako zove, a ustvari 24 sata radi za Aleksandra Vučića. Matović je zatražio da se RTS oslobodi ne samo za političare nego za sve ostale građane, jer ne plaća Vučić pretplatu, već građani Srbije.

– Tražimo da se iz biračkih spiskova izbriše od 800 hiljada do 1,7 miliona pokojnika, a u biračkim spiskovima ima preko 100 glasača koji imaju više od 112 godina. Svi oni glasaju za SNS. Tražimo fer i poštene izbore i ne želimo da izlazimo na ovakve, kakve imamo sada – rekao je Matović.

Demonstranti su nakon obraćanja na Trgu Jovana Sarića, krenuli u protestnu šetnju ulicama Kraljeva. Organizatori su naveli da će od naredne nedelje protesti biti održavani petkom, kako bi oni koji budu želeli, mogli da se priključe subotnjim protestima u Beogradu.

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.