Kraljevo: Vojni sindikat Srbije se uključio u proteste “Jedan od pet miliona”

0

U Kraljevu se večeras okupilo nekoliko stotina demonstranata u protestu pod nazivom „Jedan od pet miliona“. Time se i Kraljevo solidarisalo sa protestima koji se nedeljama održavaju u gradovima Srbije. Pojavljivanjem na protestu u Kraljevu Vojni sindikat Srbije se pridružio protestima.

Sa Trga Jovana Sarića poslata je poruka da je „vreme da ovu državu ostavimo svojoj deci“. Na ovom protestu se po prvi put od početka demonstracija u Beogradu i ostalim gradovima u Srbiji, pojavio i Vojni sindikat Srbije. Novica Antić, predsednik reprezentativnog Vojnog sindikata Srbije, rekao je večeras da je Upravni odbor sindikata odlučio da podrži proteste širom Srbije.

– Kontaktiraćemo vođe svih protesta, kako bi svi zajedno seli za sto i pokušali da napravimo zajedničko koordinaciono telo. Da se usaglasimo oko nekih zahteva koji bi mogli da budu definisani na zajedničkom nivou i da krenemo u njihovu realizaciju. Odlučili smo se da podržimo protest jer se situacija vremenom iskristalisala. Sada je jasno da iza većine protesta ne stoje određene političke opcije – rekao je Antić.

Ivan Matović, jedan od organizatora skupa u Kraljevu, akcenat je stavio na medijski mrak, napominjući da sloboda medija u Srbiji ne postoji.

– Nadamo se da ćemo osloboditi medije i da ćemo konačno dobiti i fer izbore. Ponosni smo na sve ljude koji su večeras došli i nadamo se da će nas naredne subote biti više još više – rekao je Matović.

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.