Pešice krenuli iz Kraljeva za Beograd na godišnjicu ubistva Olivera Ivanovića

0

Desetak aktivista Lokalnog fronta iz Kraljeva krenulo je u subotu ujutru pešice za Beograd, kako bi u sredu 16. januara stigli da prisustvuju godišnjici ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića. Na ovaj svojevrsni protest, Lokalni front se odlučio kako bi odali počast žrtvama samovlašća u Srbiji.

Vladimir Marović rekao je danas da su im mnogi ukazivali da je pohod prevelika žrtva obzirom na sneg i niske temperature, ali da oni smatraju da na ovaj način odaju počast žrtvama samovlašća u Srbiji danas i u bilo kom vremenu.

Ibarska magistrala je izabrana da bude put do Beograda, kao simbolička veza između Oliverove Kosovske Mitrovice i Kraljeva. Ali i prema rečima Marovića, i zbog upućenih predloga da će im se iz gradova na ovoj trasi pridružiti građani sličnog uverenja.

– Nezahvalno je da dajemo prognoze koliko će nas biti na kraju ovog pohoda u Beogradu 16. januara, ali svakako očekujemo da nas bude više od ovog broja ljudi koji su krenuli iz Kraljeva. Želimo da pokažemo rešenost da je moguće svakome da dođe do određenih rešenja i slanja javnosti poruka – kazao je Marović.

Organizacije iz Beograda sa kojima Lokalni front sarađuje imaće punktove na određenim lokacijama duž Ibarske magistrale, na kojima će svi oni koji budu hteli, moći da im se priključe u pohodu na beogradski protest, 16. januara u 18 sati.

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.