Sudar voza i automobila na pružnom prelazu u blizini Vrnjačke Banje

0

Aleksandar B. (21) iz Vrnjačke Banje povređen je jutros oko 6 sati u sudaru voza i automobila na pružnom prelazu u mestu Štulac na izlasku iz Vrnjačke Banje. Nije utvrđeno ko je kriv za udes, a nezvanično se pominje da je uzrok sudara najverovatnije gusta magla.

Samo nekoliko dana nakon teške nesreće kod Donjeg Međurova gde je u sudaru voza i autobusa stradalo petoro ljudi, u blizini Vrnjačke Banje, u ponedeljak ujutru, ponovo je došlo do sudara voza i automobila. Vozač automobila je lakše povređen i nalazi se u kraljevačkoj bolnici.

– Sreća je bila što je bio sam u kolima i što je voz udario u suvozačev kraj. Ovaj pružni prelaz nikada nije imao rampu. Ima znak, ali je neobezbeđen. Gusta magla je jutros bila, jer je Zapadna Morava blizu pruge. Moguće je da je to bio uzrok – kaže Ljuban Milenkov jedan od meštana.

Vozač automobila marke „citroen”, Aleksandar B. star 21 godinu, nije imao vidljive povrede, ali mu je ukazana medicinska pomoć, potvrdili su i iz „Infrastrukture železnica Srbije”.

– Aleksandar je odvezao drugare kući i kada se vraćao nije video voz od guste magle. Verovatno da zato nije ni stao. Živimo dva kilometra od ovog pružnog prelaza, koji je takav kakav je. Javili su mi da je Aleksandar nastradao i on je već bio transportovan za Kraljevo. Na hirurgiji je i dobro je. Sreća njegova što je udarena suvozaćeva strana – rekao nam  je Vidosav, otac povređenog mladića.

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.