Prošetali gradom noseći karikature Koraksa i Petričića

0

Aktivisti „Lokalnog fronta“ iz Kraljeva čija je odbornička grupa deo saziva Skupštine Kraljeva, danas su izveli performans noseći na sebi karikature Predraga Koraksića Koraksa i Dušana Petričića u znak protesta, jer kako su naveli, Gradska uprava iz Kraljeva nije želela da im ustupi neku od svojih sala, kako bi izložili karikature.

Performansom „Karikature protiv diktature“, oni su želeli da građanima ipak omoguće da pogledaju karikature Koraksa i Petričića. Prema rečima jednog od aktivista „Lokalnog fronta“ Vladimira Marovića, oni su se pre izvesnog vremena obratili zahtevom Gradskoj upravi u Kraljevu, u kojem su tražili da im se ustupi jedna od sala. Marović kaže da su dobili odgovor da je sala zauzeta, ali da od tada više nisu dobili ni jedan odgovor  iako su još nekoliko puia poslali zahteve.

– Pokušali smo i telefonskim putem da kontaktiramo nadležne u Gradskoj upravi, ali nismo uspeli da razgovaramo ni sa kim. Mi smo samo želeli da pokažemo da je karikatura umetnički projekat. Tamo gde je umetnost suzbijana radi se o potiskivanju slobode, a tamo gde je sloboda gušena, na delu je diktatura. Zato su građani prinuđeni da se za svoja prava bore na ulici i zbg toga smo ovu izložbu upriličili na samoj ulici – rekao je Marović.

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.