Vozač mini-busa: Jaoj majko, ovaj nas sve pobi!

0

„Samo sam video kako automobil odjednom prelazi na levu stranu i udara nas. Auto se kretao velikom brzinom i da li on izgubio kontrolu ili nešto drugo, ne znam. Znam samo da je direktno udario u nas. Mislio sam da ćemo svi izginuti“, ispričao je za „Srbija video“ vozač minibusa koji se u subotu uveče sudario sa „fijat stilom“ u mestu Cerje na putu Kraljevo – Raška.

Pravo čudo i neverovatna sreća sačuvala je rukometaše „Karađorđa“ iz Topole, da ne završe u kanjonu Ibra i svi izginu. U njih je dok su se mini busom vraćali kući sa utakmice koja je odigrana u Raškoj, direktno udario „fijat stilo“ iz Novog Pazara. Udes se dogodio na Ibarskoj magistrali u blizini nekadašnjeg motela „Dolina jorgovana“, na putu Kraljevo – Raška. Kako pričaju očevici iz minibusa, automobil se kretao brzinom od možda i preko 120 km/h.

– Nisam mogao nikako da ga izbegnem. Desno mi je bio kanjon Ibra. Nisma imao gde da pobegnem. On je samo prešao u levu traku, a ja sam u tom trenutku izgovorio da će sve da nas pobije. Da nas je udario bokom, prevrnuo bi nas i svi bi smo se podavili u Ibru – kaže Ljupče Nikolić iz Kragujevca, vozač mini busa autoprevoznika „Janjušević“, kojem je u udesu isčašeno koleno.

Vozač Nikolić i trener Vlajić kažu da će slaviti 24. novembar kao drugi rođendan

Dragan Vlajić, trener Rukometnog kluba „Karađorđe“ iz Topole kaže da je sedeo odmah iza vozača. Prema njegovim rečima, sve se dogodilo na pravcu i po suvom kolovozu.

– On je skroz prešao u našu traku. Samo se dogodio prasak i mi smo svi popadali. Koliko je bio jak udarac, govori i podatak da nijedno sedište u mini busu nije ostalo vezano za pod. I ostali igrači koji su pušteni na kućno lečenje, žale se da imaju probleme i bolove. Rekao sam im da se ukoliko im se nastave bolovi, odmah obrate lekarima. Ali, ide na bolje – rekao je Vlajić, koji je hospitalizovan u kraljevačkoj bolnici zbog kuka koji mu je ispao.

Ortoped u Opštoj bolnici „Studenica“ Miroslav Mitrović, kaže da su nakon udesa hospitalizovana tri pacijenta, od kojih je jedno na Intenzivnoj nezi, a dvoje na ortopediji.

– Pacijent koji je na Intenzivnoj nezi ima teške telesne povrede. Obostrani prelom rebara, grudne i ključne kosti. Dva pacijenta su na Odeljenju ortopedije sa takođe teškim telesnim povredama. Reč je o prelomu rebara i čašice, a kod drugog se radi o traumatskom isčašenju kuka koji smo vratili na svoje mesto – rekao je Mitrović.

Od zadobijenih povreda vozač fijata na mestu je poginuo, dok je desetak putnika iz minibusa nakon ukazane lekarske pomoći u Hitnoj službi, u nedelju ujutru pušteno kućama.

Izvor: Srbija video

 

Share.

Comments are closed.