Vučić: Hvala ti, brate Turčine, što ćeš da brineš o našim ženama!

0

– Gde si brate, Ferdi? Što volim ovako Turke da vidim! Jedino još pitu niste doneli da probamo? – Ovako se predsednik Srbije pozdravio sa svojim prijateljima iz Turske, koji su odlučili da otvore fabriku džinsa u Kraljevu.

Turska fabrika za proizvodnju džinsa “Eurotaj” u Kraljevu, u prvom krugu planira da zaposli oko 700 radnika, a plan je da se u naredne tri godine broj zaposlenih utrostruči. Turska kompanija planirala je da u ovaj posao investira 35 miliona evra.

Obilasku radova prisustvovali su predsednik Upravnog odbora turske „Taj grupe” Mesut Toprak, ministar za trgovinu Rasim Ljajić, ambasador Turske u Srbiji Tanžu Bilgič i gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić.

Turska tekstilna kompanija „Taj Grupa“ početkom ove godine kupila je kraljevački Autotransport u stečaju, za 260 miliona dinara. U pogonu koji se gradi na izlazu iz Kraljeva prema Čačku, turska kompanija planira otvaranje fabrike tekstila “Eurotaj”, koja će zapošljavati oko 2.500 radnika.

Interesovanje Kraljevčana za rad u ovoj kompaniji je veliko, a radne biografije je na Sajmu zapošljavanja, ostavilo više od hiljadu ljudi, među kojima je bilo i diplomiranih tekstilaca.

– U martu 2019. godine biće završen prvi objekat, a u aprilu će početi proizvodnja. Planirano je da se godišnje prroizvede 7 miliona farmerki – rekao je Mesut Toprak, predsednik Upravnog odbora „Taj Grupe“.

Predsednik Srbije u razgovoru za radnicama fabrike Eurotay

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić rekao je danas nakon obilaska fabrike “Eurotaj” da je turska kompanija planirala da u okviru fabrike otvori vrtić za decu radnika koji će biti zaposleni u fabrici.

– Posebno mi je drago što neće raditi samo devojke od 20 ili 25 godina. Hvala ti brate, Turčine, što si zaposlio i žene od 40 godina koje će mogu da se zaposle jer su one vredne i sposobne i pokazaće lojalnost prema kompaniji koju si napravio – rekao je Vučić.

Zanimljivo je da je predsednik Upravnog odbora “Taj grupe” privatnim avionom sleteo na vojni aerodrom Lađevci kod Kraljeva. Aleksandar Vučić je naglasio da bi od sledeće godine na ovaj aerodrom mogli da sleću civilni avioni.

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.