Vozač “pasata” poginuo posle sudara sa vozom

0

U saobraćajnom udesu voza i automobila koji se dogodio večeras oko 17.20 sati u selu Samaila, na pruzi Kraljevo – Čačak, poginuo je T.K.(68) iz susednog sela Mrsać.

Nezgoda se dogodila kada je na „folksvagen pasat”, koji je vozio T.K, na obeleženom pružnom prelazu bez branika i polubranika naleteo putnički voz koji saobraća na relaciji Kraljevo – Užice.

Tom prilikom T.K. je zadobio teške povrede i on je sanitetskim vozilom hitno prebačen u kraljevačku bolnicu. Uprkos velikim naporima lekara da mu spasu život, T.K. je ubrzo preminuo. Niko od putnika iz voza nije povređen.

– Približavajući se pružnom prelazu mašinovođa se na vreme i po propisu oglasio sirenom. Potom se sirena začula još jednom, a onda je usledilo kočenje i udarac. Voz se zaustavio i mi smo istrčali napolje. Neki od putnika su odmah pritrčali vozaču da mu ukažu prvu pomoć, ali se videlo da mu je noga u veoma teškom stanju – ispričao je jedan od putnika u vozu.

Nije poznato kako je došlo do udesa, odnosno da li vozač „pasata“ nije čuo sirenu, ili je imao utisak da će pre nego što naiđe voz uspeti da pređe prugu.

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.