Napustio sednicu skupštine, a onda predsedniku uzeo flašicu vode (video)

0

U scenama skupštinskih otimanja mikrofona, psovki, pa čak i tuča, Vladan Slavković, odbornik Lokalnog fronta iz Kraljeva, uradio je nešto potpuno drugačije. Revoltirani na način na koji je biran zamenik gradonačenika Kraljeva, odbornička grupa Lokalnog fronta, napustila je sednicu, a Slavković je dok je izlazio, predsedniku Skupštine uzeo flašicu vode!

Naime, sednicu Skupštine Kraljeva koja je počela u petak, a nastavljena u ponedeljak, obeležilo je oštro protivljenje opozicije o načinu na koji je Vukman Rakočević izabran za zamenika gradonačelnik Kraljeva. Rakočević je posle prvog glasanja, imao 35 glasova od 48 važećih glasačkih listića, a da bi kandidat bio izabran, potrebno je da ima više od polovine glasova odbornika kojih ima ukupno 70 u gradskoj skupštini. Glasanje je ponovljeno, jer je izglasana povreda Poslovnika i na ponovljenom glasanju Rakočević je dobio 39 glasova.

Lokalni front je napustio sednicu i pre nego što je ponovljeno glasanje. A Slavković je dok je izlazio, predsedniku Skupštine uzeo flašicu vodu.

– Vodu sam svakako platio kroz budžet u koji uplaćujem. Oni bestidno, rasipnički i loše upravljaju novcem svih nas. Ovo je bio najmanji mogući čin revolta i simbol buduće kazne za sve ove kojima sledi lustracija – rekao je Slavković za „Srbija video“.

Nenad Marković, predsednik Skupštine Kraljeva, rekao nam je da je normalno kada je neko žedan da popije vodu.

– Slavković je bio žedan. Uzeo je vodu i popio. Potpuno normalno – rekao nam je Marković.

Izvor: Srbija video

 

Share.

Comments are closed.