Identifikacija tela poginulih mladića može potrajati i šest meseci

0

Transport posmrtnih ostataka Mladena Petrovića i Aleksandra Sakovskog iz Kraljeva zavisi od dužine postupka identifikacije. Naime, tela poginulih su poprilično oštećena. Nakon udesa zahvatila ih je vatra, jer je od siline udara i prevrtanja kamiona došlo do eksplozije. Ukoliko se bude zahtevala ekspertiza tela, to znači da će biti potrebni i DNK nalazi, a to onda može potrajati i šest meseci.

S druge strane, ukoliko tela Mladena i Aleksandra budu identifikovana ovih dana, onda se vrlo brzo mogu transportovati u Srbiju, gde bi bili sahranjeni. Ali, problem je ako vizuelno ne budu mogli da se identifikuju. Onda će morati da uradi DNK analiza.

– Prema poslednjim informacijama koje imam, a koje sam dobio od menadžera firme u kojoj su radili, trenutno se traže sve moguće njihove fotografije, kako bi ih identifikovali. Čuo sam da je Aleksandrovo telo poprilično izgorelo jer je on u tom trenutku vozio kamion, dok je moj brat Mladen, tada spavao u delu za odmor vozača. Moguće je da njegovo nije toliko stradalo. Ukoliko ne budu mogli vizuelno da ih identifikuju, moraće da urade DNK analizu i ceo proces oko transporta posmrtnih ostataka može potrajati i do šest meseci – kaže Nikola Petrović, stariji Mladenov brat.

Zubarski kartoni bi prema rečima Nikole mogli da odigraju veoma važnu ulogu, ali pitanje je da li će se pronaći.

Kako smo saznali, Aleksandar Sakovski je u Kraljevu živeo sa bratom kod babe. Njih dvojica su došli iz Mostara.

– Aleksandar je pre nego što je otišao u Ameriku pre dve godine, nešto kratko radio u Beogradu. Sa bratom je živeo kod bake u Kraljevu. A njih dvojica su iz Mostara došli pre osam godina. Mislim da mu je brat u Nemačkoj, a da su njegovi ostali u Mostaru – rekao nam je jedan Aleksandrov poznanik.

Ali da bi se tela transportovala, potrebno je da se prikupi 200.000 dolara. Kamiondžije iz Amerike i njihovi prijatelji uspeli su za samo jedan dan da sakupe oko 100.000 dolara.

– Veliki je odziv, svakog trenutka stižu uplate od pet pa do čak 5.000 dolara. Cilj je da se prikupi 200.000 kao pomoć za obe porodice i kako bi porodica mogla da transportuje svoje najmilije u Srbiju – rekao je jedan naš zemljak iz SAD.

Mladen Petrović (32) i Aleksandar Sakovski (31) iz Kraljeva poginuli su u sredu u američkoj državi Ililnois u blizini Hadsona u sudaru kamiona. Do udesa je došlo kada je vozač jednog od kamiona izgubio kontrolu, probio bankinu, prešao u drugu traku, direktno se sudario sa drugim kamionom, zbog čega je došlo do eksplozije i požara. U jednom od njih nalazili su se i prijatelji iz Kraljeva koji su poslednje dve godine zajedno krstarili američkim drumovima.

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.