Ovo su dvojica Kraljevčana koji su poginuli u udesu kamiona u Americi

0

Mladen Petrović (32) i Aleksandar Savkovski (31) iz Kraljeva poginuli su u sredu u američkoj državi Ililnois u blizini Hadsona u sudaru kamiona. Do udesa je došlo kada je vozač jednog od kamiona izgubio kontrolu, probio bankinu i prešao u drugu traku i direktno se sudario sa drugim kamionom. U jednom od njih nalazili su se i prijatelji iz Kraljeva koji su poslednje dve godine zajedno krstarili američkim drumovima.

Očevici ovog stravičnog udesakažu da se sve odigralo jako brzo, a od siline udarca došlo je do eksplozije i požara.

– Odjednom se začula stravična eksplozija, najveća koju sam ikada video u životu. Ne mogu da verujem da nijedan od kamiona nije cisterna, jer je baš snažno odjeknulo Bio sam na pet metara od mesta nesreće i vrućina je bila neizdrživa. Strašno mi je i da pomislim da su se u deliću sekunde ugasila tri života – rekao je jedan od očevidaca ove nesreće koji je zaustavio auto i pokušao da pomogne, ali je vatra već bila zahvatila kamione.

Prijatelji iz Amerike, i kolege su u potpunom šoku. Ali, bili su veoma pribrani i brzi, pa su postavili tekst na jednom od poznatih sajtova u SAD na kojem se prikupljaju novčana sredstva, jer je potrebno 100.000 dolara da bi njihova tela mogla da se prebace i sahrane u Srbiji.

– Aleksandar Sakovski i Mladen Petrović su u svojim najboljim godinama došli u Ameriku u potrazi za boljim životom, kako bi pomogli svojim porodicama i sebi. Krenuvši bez ičega, radili su vredno i naporno razne poslove i kao tim ušli u kamion. Njihov put ka sreći je tragično okončan u strašnoj nesreći u sredu, ostavljajući iza sebe sećanje na uvek nasmejana i vedra lica svima nam dragih Kruša i Coe. Ovim putem vam se obraćamo sa molbom da nam se pridružite u prikupljanju pomoći za porodice tragično nastradalih kako bi smo im pomogli u ovim teškim trenucima – napisao je Miloš Gubić iz Čikaga.

U porodici Petrović u kraljevačkom naselju Ribnica, rođaci i prijatelji i dalje ne mogu da veruju da je Mladen ili Krušo kako su ga svi znali, zauvek otišao. Mladen je živeo sa majkom i bratom, a otac mu je preminuo nedugo pošto je otišao u Ameriku.

– U sredu smo čuli da je Mladen u Americi nastradao zajedno sa Aleksandrom u saobraćajnoj nezgodi. Još smo u šoku. Pred dve i po godine je Mladen otišao da radi, a zatim je za njim otišao i Aleksandar. I ovde su se družili, a u Americi su živeli i radili zajedno. Mladen je završio srednju školu za vozača i jedno vreme je radio i u Vojsci Srbije. Nakon toga je i otišao u Ameriku i tamo je radio razne poslove. Ne znam kakva je procedura da se njegovi posmrtni ostaci dopreme u Srbiju, tek planiram da pozovem konzulat i da se raspitam, pa da vidim kada ćemo da ga sahranimo  – kaže Mladenov stariji brat Nikola (36).

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.