Sloboda Mićalović Ćetković: Dala sam svoj maksimum u seriji „Koreni“

0

Serija „Koreni“, napisana po romanu Dobrice Ćosića, koja će od oktobra početi da se prikazuje na RTS, premijerno je prikazana na Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji. Publika je imala priliku da pogleda dve epizode koje su bile spojene u jednu celinu.

Sloboda Mičalović Četković koja igra Simku, jednu od glavnih junaka serije, rekla je za „Srbija video“ da je zadovoljna kako je odradila ceo posao, ali da če ipak publika dati konačnu ocenu.

– Dala sam svoj maksimum koji sada imam. I ono što sam videla, jesam zadovoljna. Sigurno će biti stvari za koje ja lično možda neću biti glumački zadovoljna, ali se nadam da to vi nećete videti – rekla nam je kroz osmeh Sloboda, koja je prvi put boravila na Festivalu u Vrnjačkoj Banji.

Sloboda se osvrnula i na scenariste, jer prema njenim rečima, bez dobrih scenarija, glumci su na mukama.

– Baš u ove preve dve epizode „Korena“ moglis te da vidite kako dobar tekst može da podrži glumca. Neka to bude jedan od repera za naše mlade dramaturge, da se ugledaju na Dobricu Ćosića ili Ivu Andrića. Dragan Bjelogrlić je to uradio na prošlom Niškom festivalu. I to je dobra baza da razbijemo barijeru koja se dešava van naših želja. Volim i bioskop i televizuju. Ali, sada se to meša i sjedinjuje u jedno i ovaj festival je dobra osnova da to povežemo – kaže Sloboda.

Prema njenim, rečima, scenaristi u Srbiji su nažalost zapostavljeni i skrajnuti, iako ima jako darovitih pisaca.

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.