Vrnjačka Banja: Počinje 42. Festival filmskog scenarija

0

Na ovogodišnjem 42. po redu Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji, publika će u pet festivalskih dana gledati „Senke nad Balkanom“ Dragana Bjelogrlića, „Meso“ Saše Hajdukovića, „Izgrednici“ Dejana Zečevića, „Horizonti“ Svetislava Dragomirovića, „O bubicama i herojima“ Petra Pašića, „Grande Punto“ Vanje Hovan, „Ederlezi rajzing“ Lazara Bodrože, „Nigde“ Predraga Velinovića, „Prokleti pas“ Dragana Pešikana, „Banditi u potrazi za mamom „  Koste Ristića, „Patuljci sa naslovnih strana“ Milorada Milinkovića i „Zarobljeno vreme“ Milana Nikodijevića.

U pratećim programima festivala i ove godine biće Škola filmske dramaturgije „Slobodan Stojanović“, na kojoj će predavači biti Nikola Pejaković,  Đorđe Milosavljević, Dimitrije Vojnov  i Ivan Velisavljević.

Ovaj 42. FFS biće specifičan i po tome što će imati i svoj prateći muzički program. U ponedeljak 13. avgusta na novom Trgu kulture u Vrnjačkoj Banji u 19 sati, publici će se predstaviti Nikola Kolja Pejaković i “4 prsta“, dok će na istom mestu i u isto vreme narednih festivalskih dana filmsku muziku svirati „The boneshakers“.

 

Share.

Comments are closed.