Vojnikinja iz Kraljeva izvukla ženu iz nabujalog potoka

0

Milica Đekić, pripadnica Vojske Srbije u Kraljevu, spasila je u subotu Slavicu Milić iz nabujalog potoka u etno selu “Oaza mira” u Lopatnici kod Bogutovca. Milica, koja je u tom selu bila na vikendu sa dvoje dece, pritrčala je Slavici u pomoć, nakon što je nabujali potok nosio stotinak metara velikom brzinom. Na svu sreću, žena je prošla samo sa lakšim povredama, i nalazi se na kućnom lečenju.

Obilne padavine uticale su na porastaj vodostaja potoka i rečica u brdima iznad kanjona Ibra. Tako je bilo i prošlog vikenda u Lopatnici u blizini Bogutovačke Banje, kada je nabujali potok nosio sve pred sobom. Slavica Milić, koja je tog dana došla kako bi pomogla prijateljima, porodici Vukićević, koji su vlasnici “Oaze mira”, pokušala je da ukloni balvan koji se poprečio, i zbog kojeg je potok počeo da preliva u dvorište.

– Svom snagom sam gurnula taj balvan kako ne bi sakupljao granje koje je nailazilo, i onda smo propali u potok. Voda me je nosila brzinom od oko 80 kilometara na sat i jako je bilo teško boriti se. Na sreću, dobar sam plivač, bila sam pribrana i sve vreme sam držala glavu iznad vode, ali sam zato telom udarala o kamenje. Posle nekog vremena, zarila sam nokte i ruke na jednu obalu i držala se – priča Slavica svoje traumatično iskustvo.

Dok je Slavicu nosio nabujali potok, sve vreme su je pratili i trčali za njom vojnikinja Milica i Goran vlasnik etno sela.

– Milica i Goran su pravi heroji. Izvukli su me na obalu. Milica mi je rekla da nikada brže nije trčala u životu. Samo da bi što pre stigla do mene. Situacija nije bila nimalo naivna – ispričala je Slavica.

Goran Vukićević, vlasnik ovog etno sela kaže da je voda bila veoma visoka i da je brzo nadolazila.

– Milica i ja smo bili krajnje pribrani, i samo smo razmišljali kako da Slavicu što pre izvučemo. MIlica je uletela u vodu dok se ona držala za jednu obalu, uhvatila je i onda smo je zajedno izvukli – kaže Goran.

Meštani koji su se zatekli tog dana u etno selu “Oaza mira” ispričali su da je bilo neverovatno gledati Miličinu hrabrost i odlučnost da po svaku cenu pomogne ženi koja se našla u nabujalom potoku.

– Zamislite trčanje, ali ne na atletskoj stazi, već po koprivama, izlomljenom šiblju, i svemu što vas može zadesiti, a pri tom niste ni svesni da ste bez obuće – svedoče meštani Lopatnice.

Skromna Milica o ovom događaju nije želela da priča, samo je uz osmeh rekla da je na odmoru sa svoje dvoje male dece i da je svaka situacija sastavni deo života, samo treba pozitivno razmišljati.

– Ne želim da se eksponiram. Sve se dogodilo u sekundi i bez razmišljanja sam skočila u pomoć. Najbitnije je da se na kraju sve završilo bez posledica i da smo svi dobro – rekla je Milica.

Share.

Comments are closed.