Učenik aktivirao školski metak, a ne bombu

0

Učenik osnovne škole „Iv kraljevački bataljon“, aktivirao je „školski metak“ a ne eksplozivnu napravu, kako se prvobitno pojavila informacija. Tom prilikom je izazvao prasak u učionici. Na sreću, bez posledica.

Slučaj se dogodio juče, ali je kako smo saznali danas je prijavljen. Kako nezvanično saznajemo, reč o školskom tromblonu, dužine osam centimetara koji je učenik navodno pronašao pored škole.

Kako smo saznali, incident se dogodio juče na času. Desetogodišnji učenik je na čas doneo školski metak, tromblon, koji ima barut, kako bi mogao da simulira pravi metak.

– Učenik je najverovatnije udarao o sto ili neki drugi tvrdi predmet, i barut se aktivirao, a prasak je bio kao petarda. Na stolu nisu pronađeni tragovi. Pronađen je cilindar sa krilcima što ukazuje da je u pitanju tromblonski metak. I ono što je najvažnije, nije bilo povređenih – kažu za „Srbija video“ u policiji.

Marina Vučinić, direktorka škole kaže da se utvrđuje zašto je učenik doneo metak da nema čak ni materijalne štete na klupi, a nastava se odvija bez ikakvih problema.

– Učenik trećeg razreda je našao metak i doneo ga u školu da se pohvali drugarima. Sa roditeljima je obavljen razgovor i protiv dečaka je pokrenut disciplinski postupak kako bi se utvrdilo zbog čega je to uradio – kaže Vučinić.

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.