Bivši radnici „Autotransporta“ spremaju krivične prijave

0

Nezadovoljni odgovorom lokalnih vlasti od kojih su očekivali da im obezbede sastanak sa nadležnima u Vladi Srbije, stotinak bivših radnika „Autotransporta“ iz Kraljeva, održali su i danas novi protestni skup ispred zgrade Gradske uprave u Kraljevu. Oni se pozivaju na rešenja Privrednog suda koja potvrđuju dugovanja preduzeća prema bivšim radnicima, a kojima se u proseku duguje po 400.000 dinara.

Vladeta Despotović, jedan od bivših radnika „Autotransporta“ kaže da oni traže od države da kazni odgovorna lica koja su napravila štetu radnicima.

– Imamo dokaz da su nam plate nezakonito presečene u julu 2015. godine. Plate su prikazane kao da ih primamo redovno, umesto da se knjiže dvanaest meseci unazad – rekao je Despotović.

Turska kompanija „Taj grupa“ najavila je nakon kupovine bivše kraljevačke prevozničke firme za 2,2 miliona evra da će do 1. oktobra instalirati mašine u fabrici džinsa, koju planira da izgradi na zemljištu „Autotransporta“, a u prvom krugu zaposliće oko 700 radnika. U naredne tri godine ova fabrika uposliće ukupno 2.500 ljudi. Ukupni dugovi firme, iznose 14 miliona evra.

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.