Serviser utvrdio da su tri respiratora u kraljevačkoj bolnici neispravna

0

Tri od četiri respiratora u kraljevačkoj bolnici obeležena su da su neispravna, nakon pregleda koji je obavila firma “Dreger”. Na fotografijama koje su se pojavile na društvenim mrežama, vide se nalepnice ove firme, na kojima piše da popravka nije izvršena i da aparati nisu za upotrebu. Anesteziolozi kažu da su sve vreme koristili neispravne respiratore, dok menadžment bolnice tvrdi da je sve po zakonu i da će se uskoro vratiti sa popravke.

Na fotografijama koje su snimljene odmah nakon odlaska firme koja je ovlašćeni serviser, vide se nalepnice na kojima piše da respiratori nisu za upotrebu. Anesteziolog Rade Panić kaže da su oni do polovine decembra koristili tri aparata koja su neispravna.

– U prethodna četiri dana u bolnici nije korišćen nijedan respirator jer smo mi odbijali da ih uključimo u funkciju, dok ne dođe serviser. Tražili smo da ih oni ispred poslodavca, menadžmenta bolnice, uključe, kako bi mi onda priključili pacijente. Niko nije došao, pa je zbog toga ovlašćeni serviser “Dreger” morao da ih pregleda, i konstatovali da je poslednji put ovlašćeni serviser na njima radio 2011. godine – kaže Panić.

Zoran Mrvić, direktor Opšte bolnice “Studenica” rekao je da je sa firmom “Dreger” potpisan ugovor u januaru ove godine nakon tendera koji je završen tek posle tri meseca, zbog prigovora.

– Servis je obuhvatio četiri aparata, od kojih su tri pokazala da su neispravna. Oni su jutros odneti u firmu “Dreger” na servisiranje. Sve smo preduzeli, i kada su u pitanju tenderi i servis, i nadam se da će nam u toku sledeće nedelje, stići sa popravke. Tako ćemo sa ukupno četiri moći da ukazujemo pomoć pacijentima – rekao je Mrvić.

Sukob između anesteziologa i menadžmenta kraljevačke bolnice počeo je prošle nedelje kada su oni odbili dva sata da uđu u operacionu salu, jer aparati za anesteziju nisu imali kartice koje garantuju njihovu ispravnost.

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.