Bivši radnici „Autotransporta“ traže namirivanje dugovanja

0

Stotinak radnika nekadašnjeg „Autotransporta“ iz Kraljeva, okupili su se danas ispred zgrade Gradske uprave, kako bi dobili informacije da li će im nakon podaje ove firme, biti isplaćena dugovanja. Oni su od gradonačelnika Kraljeva tražili da im bude posrednik sa Vladom Srbije, kako bi dobili odgovore.

– Nezvanično smo saznali da za tzv. treći isplatnu grupu, u kojoj smo mi radnici, neće ostati ništa kada novi vlasnik bude platio kupovinu „Autotransporta“. Stečajni upravnik nam je rekao da su potraživanja mnogo veća od 260 miliona dinara, za koliko je prodata firma. Spontano smo se okupili kako bi im dali do znanja da se nećemo odreći svojih potraživanja koja smo dobili po rešenju Privrednog suda – poručili su okupljeni radnici.

Delagacija radnika je imala sastanak sa gradonačelnikom Kraljeva, kome su tražili da im bude veza sa Vladom Srbije. Radnicima, kojih je nekada bilo 370, u proseku se duguje po 400.000 dinara.

– Mi smo skupina očajnika, koji u poslednjem trzaju pokušavaju da dobiju ono što su zaradili. Od naših daljih koraka zavisiće odgovor koji ćemo dobiti iz Beograda – kažu bivši radnici.

Turska kompanija „Taj grupa“ najavila je nakon kupovine bivše kraljevačke prevozničke firme, da će do 1. oktobra instalirati mašine u fabrici džinsa, koju planira da izgradi na zemljištu „Autotransporta“, a u prvom krugu zaposliće oko 700 radnika. U naredne tri godine ova fabrika uposliće ukupno 2.500 ljudi.

 

Share.

Comments are closed.