Zbog promenjene brave na kancelariji, sedi u hodniku Gradske uprave

0

Ivan Petrović, koji je smenjen sa radnog mesta Savetnika za zaštitu prava pacijenata u Gradskoj upravi u Kraljevu, sada sedi u hodniku, jer mu je promenjena brava na kancelariji u koju je ušao novi radnik. Petrović koji je i predsednik Sindikata zaposlenih radnika u Gradskoj upravi, smatra da su ga bukvalno izbacili iz kancelarije i promenili bravu, samo zato što je ukazivao na nepravilnosti u radu Gradske uprave u Kraljevu.

Kada je nakon novogodišnjih praznika, Ivan Petrović, doskorašnji Savetnik za zaštitu prava pacijenata u Kraljevu, hteo da uđe u svoju kancelariju, zatekao je promenjenu bravu. Od tada, on svoje radno vreme provodi u hodniku na 3. spratu zgrade Gradske uprave, i kaže da će u njemu ostati sve dok žalbena komisija ne donese odluku.

– Komisija je dužna da u roku od 15 dana donese rešenje po navedenoj žalbi. Dok to ne bude konačno, prinuđen sam da obavljam poslove u hodniku, iako su mi iz njega sada uklonjeni i sto i stolica. A ako bude trebalo radiću i ispred zgrade Gradske uprave, sve dok se ne donese rešenje – rekao je Petrović.

Krajem decembra, Petrović je dobio rešenje kojim mu je dodeljeno drugo radno mesto, sa nižom platom. On kaže da je ukazivao vršiocu dužnosti načelnika Gradske uprave da rešenje nije konačno, jer žalba odlaže izvršenje, i neosnovano, jer prema njegovim rečima, predstavnik sindikalne organizacije dodeljivanjem novog radnog mesta, ne sme biti stavljen u nepovoljniji položaj. Petrović smatra da je smenjen samo zato što je u poslednjih šest meseci više puta ukazivao na niz nepravilnosti u radu Gradske uprave.

– S obzirom da je predlagač svih tih akata bila v.d. načelnika gradske uprave, kao predstavnik sindikata zaposlenih sam na sednicima gradskog veća ukazivao na niz nepravilnosti. To je uticalo da se promeni poslovnik o radu gradskog veća, mom izostavljanju sa sednica i pretnjom obezbeđenja da će me izbaciti ako se pojavim – naglasio je Petrović.

Iz Gradske uprave u Kraljevu, iako smo im se zvanično obratili, nismo dobili odgovore na pitanja zašto je Ivan Petrović smenjen, i zašto nije potpunosti ispoštovana zakonska procedura njegovog razrešenja.

Petroviću je u međuvremenu poslato obaveštenje u kojem se traži da se izjasni da li i dalje želi da bude radnik Gradske uprave u skladu sa rešenjem, da se suzdržava od preuranjenih izjava i da mora da se ponaša „po pravilima morala i lepog vaspitanja“.

Petrović napominje da su u kancelariji u kojoj se obavljao i sindikalni rad, ostali svi dokumenti i pečat organizacije. Prema njegovim rečima, sada je onemogućen i rad sindikata zaposlenih u Gradskoj upravi u Kraljevu.

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.