Psi izbodeni nožem

0

U Kraljevu su jutros pronađena dva psa, izbodena nožem, od kojihe je jedan uginuo, a drugog su zaštitati uspeli na vreme da odvedu kod veterinara i on je spašen.

Bizaran napad se dogodio u Ulici 27.marta u Kraljevu, iza solitera kod bolnice, a napadač je nožem izbo dva psa. Danijela Jović iz Udruženja za zaštitu životinja “Spaske” rekla je da su psi spavali u dve odvojene kućice koje su im stanari zgrade napravili.

– Neko je prišao i izbo ih nožem.Jedan pas je podlegao povredama, dok je drugi spašen. Stigli smo da ga odvedemo kod veterinara gde je pregledan, primio terapiju i ušiven. Policija je izašla na teren i napravila zapisnik, dok veterinarska inspekcija nije izlazila. Zanimljivo je da se užilastvo izjasnilo da nema elemenata krivičnog dela zlostavljanja – kaže Jović.

Ona kaže da je telo psa preneto na Veterinarski institut u Kraljevu gde će biti urađena obdukcija i zajedno sa zapisnikom policijske uprave biće predato Tužilastvu.

– Tražli smo i snimak kamera sa zgrade Toplane i ovim putem se zahvaljujemo rukovodstvu ovog preduzeća koje nam je izašalo u susret, i omogućilo snimak koji ćemo pregledati – rekla je Danijela Jović.

Share.

Comments are closed.