Najjači takmičari u obaranju ruke stigli u Trstenik (video)

0

Internacionalno takmičenje u sportskom obaranju ruke, treći „Lazarev megdan“, održano je danas u Trsteniku. Na takmičenju koje je organizavao klub „Huk“ iz Trstenika, nastupila su 22 takmičara iz Srbije i okruženja.

Asen Hadži Todorov, predsednik Svetske federacije takmičenja u obaranju ruke, rekao je da je turnir u Trsteniku najjače takmičenje u Srbiji.On je objasnio i da su takmičari sa Balkana najdominantniji u Evropi u obaranju ruke.

– Takmičari iz Turske, Bugarske i Rumunije su se pokazali kao najbolji u Evropi. Ali, u poslednje vreme stižu ih i takmičari iz Hrvatske i Srbije. Tako da mislim da su se Balkanci pojačali u takmičenju sa Zapadnom Evropom – rekao je Todorov.

Aleksandar Jakovc, potpredsednik Evropske federacije kazao je da je „Lazarev megdan“ u Trsteniku, najjače profesionalno takmičenje u sedam država na Balkanu.

– Turnir u Trsteniku je veliki podsticaj za srpske takmičare u obaranju ruke. Ovo je dobar podrstek za buduće, nove takmičare koji bi mogli da se pojave. Tako da postoji mogućnost da Srbija bude za koju godinu na samom vrhu na Balkanu. Već sada postoje dobri takmičari, i pred Srbijom je lepa budućnost – rekao je Jakovc.

Smiljković pobedio svetskog prvaka Šiltea

Nenad Smiljović, član kluba „Huk“ iz Trstenika kaže da „Lazarev megdan“ postaje tradicionalno takmičenje u Trsteniku.

– Najbolji takmičari u Evropi su došli u Trstenik. Tu su i evropski i svetski prvaci. Među njima su najpoznatiji Matijas Šilte iz Nemačke, kao i Hristo Delidžakov iz Bugarske, koji je bio svetski prvak – rekao je Smiljković, dodajući da je opština Trstenik puno pomogla u održavanju ovog takmičenja u obaranju ruke.

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.