Dve godine od nestanka Billjane Đorić, niko ne zna šta je s njom

0

Nestanak studentkinje Biljane Đorić iz Kraljeva postao je prava misterija. Ne postoji nijedan trag koji bi ukazao na to da li je živa ili mrtva. Roditelji veruju da se skriva u nekom manastiru, a za policiju je ovaj slučaj posle dve godine i dalje otvoren, ali tragova nema.

Roditelji Goran i Vesna Đorić veruju da je njihovo najstarije dete Biljana, od četvoro koliko ih imaju, živa. Kažu da ih je u to najviše uverila policija, jer bi se u protivnom telo do sada negde pojavilo. Veruju da je u nekom manastiru, i da se krije.

– Obišli smo skoro sve manastire u ovčarsko-kablarskoj klisuri i sreli se i sa nekadašnjim vladikom Artemijem. Ništa nismo saznali. Bili smo i po manastirima Žičke eparhije, na Kosovu. U nekoliko manastira smo dobili identičan odgovor. Monahinje su nam rekle da ako neko želja iskušenice da se ne zna, one to neće prekršiti. Meni je to bilo nenormalno. Onda sam rekla suprugu Goranu, da moramo da odemo u Beograd u patrijaršiju – kaže Vesna Đorić.

Porodica Đorić – Ne prestaju da traže Biljanu

Đorići u patrijaršiji nisu ništa saznali. Kažu da su im se ko zna koliko puta pismeno obraćali, ali nikada nije stigao nijedan odgovor. Majka Vesna, skrhana od bola i tuge za Billjanom, sve više je bolesna, ali kaže neće odustati da je traži dok god bude bude bila živa.

Biljana Đorić

– Proslavili smo 19. novembra njen 21 rođendan. Svi smo bili na okupu, Goran, ćerke Mirjana i Gordana, i najmlađi šestogodišnji sin Bogdan, koji mi je prišao, zagrlio me i pitao kada ćemo otići da posetimo Bilju. Oči su mi se napunile suzama, zastao mi je dah, ali sam mu odgovorila da ćemo je videti. Bogdan mi daje snagu da verujem da je živa. Neka je i u manastiru i u inostranstvu, bilo gde. Ne moram možda nikada više da je vidim, ali bih volela da dobijem neki znak da je živa – ispričala nam je Vesna dok su joj suze jedna drugu sustizale.

Kraljevčani ne pamte ovako misteriozan nestanak, a policija, za koju slučaj nije, niti će biti zatvoren, nije pronašla nijedan trag koji bi ukazao na to šta se dogodilo Biljani ili gde je otišla. Policija je nekoliko osoba podvrgla poligrafskom ispitivanju, ali niko od njih nije bio sumnjiv, a ceo slučaj pretvorio se u pravu misteriju.

Biljana Đorić, studentkinja ekonomskog fakulteta, 2. decembra 2015. godine u ranim večernjim satima u Kraljevo je stigla vozom iz Kosovske Mitrovice. Sa železničke stanice prvo je otišla do Dositejeve ulice. Odatle taksijem do nekadašnje kafane “Zadužbina”, gde je na šalteru kioska – menjačnice ostavila pasoš i mobilni telefon uz reči “doći će neko ovo da uzme”, što je kamera sa nadzora snimila. Potom se vratila u taksi i odvezla do raskrsnice ulica Karađorđeve i Olge Milutinović. Nakon toga joj se izgubio svaki trag.

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.