Radnika Puteva zatrpala zemlja

0

Radnik „Puteva“ iz Kraljeva povređen je danas kada se na njega obrušila zemlja. Z.T. (37) se u tom trenutku nalazio u rovu koji je iskopan kako bi se postavila atmosferska kanalizacija. On je dovezen u bolnicu bez svesti i trenutno se nalazi na Intenzivnoj nezi bolnice u Kraljevu, priključen je na aparate za disanje.

Radnik JKP „Putevi“ zadobio je povrede tokom radova na rekonstrukciji saobraćajnice u blizini fabrike Magnohrom. Kako smo saznali, povređeni radnik se nalazio na dubini od oko tri metra gde je izvodio potrebne radove. U jednom trenutku, velika količina zemlje se obrušila na njega i potpuno ga zatrpala. Spasioci iz vatrogasne jedinice u Kraljevu su se brzo pojavili na licu mesta, ali je zbog nekoliko minuta koje je proveo pod zemljom, Z.T. ostao bez vazduha i onesvestio se. U kraljevačku bolnicu je dovezen bez svesti i priključen je na aparate za disanje.

Mesto gde se zemlja obrušila

– Povređeni radnik je u dovezen komatoznom stanju, spontano je disao i priključen je na aparate za disanje. Spolja nije imao vidljive povrede. Zbog povrede grudnog koša morao je da bude priključen na aparate za disanje – kažu iz Opšte bolnice „Studenica“ u Kraljevu.

Ljubisav Majstorović, direktor kraljevačkih „Puteva“ potvrdio je za „Srbija video“ da je njihov radnik povređen.

– Ne znamo još uvek kako je došlo do toga da se zemlja obruši. Inspektori rade uviđaj i videćemo da li je bilo propusta u obezbeđivanju radova. Radnik je imao na sebi odgovarajuću opremu. Ceo dan sam proveo u bolnici i pričao sa lekarima. Oni su optimisti, ali zbog toga što je skoro tri minuta bio bez vazduha, onesvestio se. Nema povrede glave. Videćemo – rekao nam je Majstorović.

Izvor: Srbija video

 

 

Share.

Comments are closed.