Ispraćao devojku kući, pa dobili batine od policije

0

Milan Savić i Andrijana Pantić iz Kraljeva zadobili su u nedelju ujutru nekoliko udaraca od policajca, samo zato što su se zatekli u parku dok je trajala jurnjava za počiniocima. Njih dvoje su nakon što su začuli pucnje iz pištolja i uzvik “Stoj policija”, u strahu zalegli na zemlju. Tada im je prišao policajac i ne želeći da ih sasluša, zadao nekoliko udaraca nogom i rukom.

Milan i Andrijana nisu mogli ni da pretpostave kako će im se završiti večernji izlazak. Nakon provoda u gradu, Milan je krenuo da svoju devojku Andrijanu isprati kući. Put ka njenom naselju vodio ih je kroz park pored železničke stanice. Ali, odjednom su začuli pucnje, policiju koja viče “Stoj” i dvojicu mladića kako trče kroz park.

– Ugledali smo i policijski džip kako ide ka nama. Tada me je Milan povukao i rekao da legnem. A to smo učinili samo zato jer smo čuli pucnje iz pištolja. Dok smo ležali videla sam kako nam prilaze dvojica uniformisanih policajaca i glasno izgovaraju da raširimo ruke i noge. I pored toga, što nismo pružali otpor, i što sam pitala da mi objasne šta se dešava, a Milan da nismo ništa krivi, policajac ga je udario čizmom u grudi, a zatim i mene – ispričala nam je Andrijana Pantić.

Policajac, koji im je zadavao udarce, prema njihovoj priči, nije želeo ništa da ih sasluša. Milan je zadobio dva udarca čizmom u telo i jedan pesnicom u potiljak. I sve to dok su ležali, licima okrenuti ka zemlji.

– Mene je uhvatio za ruku i podigao drugi policajac, dok je onaj koji nas je udarao otišao, tako da nismo mogli da vidimo kako je izgledao. Andrijana je još uvek ležala na zemlji i nisu joj dozvoljavali da ustane. Tek nakon par minuta, i njoj su rekli da može da se podigne. Veoma smo bili uznemireni ali i uplašeni zbog svega što nam se desilo. Ranije sam mislio da je nemoguće da se nekom ovako nešto desi. Smatrao sam da kada policija tuče, da to radi sa razlogom. Ali, naš primer je pokazao da to nije baš tako – ispričao je  Milan Savić, revoltiran zbog takvog postupka policajaca.

Policija je u međuvremenu uhvatila počinioce koji su odmah izjavili da ne poznaju Milana i Andrijanu. Lekari su im konstatovali lake telesne povrede, a iako nisu mogli da vide kako je izgledao policijac koji ih je udarao, jer su ležali na zemlji, smatraju da će protiv njega biti podnet disciplinski postupak ali i da će podneti tužbu.

Policijska uprava u Kraljevu saopštila je da su odmah po prijavi Milana Savića i Andrijane Pantić, da su u parku kod Železničke stanice zadobili lake telesne povrede od policajaca, obavestili osnovnog javnog tužioca u Kraljevu.

– Tužilac je naložio da se obavi razgovor sa svim policijskim službenicima koji su radili u smeni i policija u konsultaciji sa tužiocem radi na utvrđivanju svih okolnosti ovog događaja – kažu iz kraljevačke policije.

Izvor: Srbija video

 

Share.

Comments are closed.