Vandali oskrnavili spomenik Draganu Nikoliću u Vrnjačkoj Banji

0

Samo četiri dana od svečanog postavljanja spomenika Draganu Nikoliću u centru Vrnjačke Banje, kod Rimskog izvora, vandali su danas oskrnavili deo spomenika, saznaje „Srbija video“. Deo Gaginih naočara, koje je nosio do pred samu smrt, za sada nepoznati vandali uspeli su da otkinu.

Statua Dragana Nikolića koja krasi deo Vrnjačkog parka u blizini Rimskog izvora svečano je otkrivena u četvrtak, a tu čast, pred mnogobrojnim posetiocima, imao je glumac Žarko Laušević.

– Šta reći?! Prosto bih sada zaplakala. Mi nemamo poštovanje prema nikome. Dragan Nikolić je bio neko koga smo svi poznavali gledajući njegove filmove. Neko ko, kao da je bio kao član svake porodice – rekla nam je jedna gospođa koju smo zatekli kako posmatra u oskrnavljeni spomenik.

Sa svečanog otkrivanja spomenika

Svojim vrhunskim vajarskim umećem, profesor Dragoljub Dimitrijević učinio je da legendarni Gaga večno šeta Vrnjačkim parkom. On je rekao pre četiri dana da je tom vajarskom rešenju veoma pomoglo poznavanje Dragana Nikolića kao glumca.

Bila nam je čast da zabeležimo jednu takvu ličnost kroz vajanje, ali nije bilo zadovoljstva. Beležili smo jednu ličnost koja više neće biti sa nama, neće učiti druge I to je teško saznanje za umetnika. Zato nema postament, a on je svoj postavio u vremenu I tamo gde treba da stoji ljudski trag – rekao je Dimitrijević.

 

Share.

Comments are closed.